Învaţă să scrie proiecte

Românii vor învăţa să scrie proiecte
Românii vor învăţa să scrie proiecte
A început prima serie de cursuri aplicate pentru viitorii coordonatori de proiecte finanţate din fonduri europene pentru domeniul rural şi mic urban. Cele 11 localităţi din judeţul Bihor incluse în Proiectul „Economia bazată pe Cunoaştere” sunt Budureasa, Cherechiu, Chişlaz, Diosig, Holod, Lăzăreni, Marghita, Săcueni, Şimian, Şinteu şi Spinuş. Cursul durează o săptămână şi are o intensă componentă participativă.

Luni, 8 februarie, a început prima serie de cursuri aplicate pentru viitorii coordonatori de proiecte finanţate din fonduri europene pentru domeniul rural şi mic urban. Cele 11 localităţi din judeţul Bihor incluse în Proiectul „Economia bazată pe Cunoaştere” sunt Budureasa, Cherechiu, Chişlaz, Diosig, Holod, Lăzăreni, Marghita, Săcueni, Şimian, Şinteu şi Spinuş.

Cursul durează o săptămână şi are o intensă componentă participativă. Fiecare cursant a fost desemnat de către primarul din propria localitate, pentru a coordona grupul de lucru local care va elabora proiectele, le va depune pentru finanţare şi ulterior va participa la implementarea lor. „Lectorii îi vor sprijini pe cursanţi şi după finalizarea cursului, în tot procesul de elaborare şi depunere. Proiectele nu sunt simple exemple, ci ele au fost identificate în perioada de pregătire a cursului, de către fiecare comunitate în parte, ca fiind prioritare pentru bunăstarea localităţii”, a precizat Cristina Ciucur, director de comunicare. Din toată ţara vor lua parte la aceste cursuri nu mai puţin de 255 de cursanţi.

Rezultat

Organizatorii, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, speră că rezultatul imediat şi palpabil al cursurilor va fi depunerea unui număr de cel puţin 255 de proiecte cu şanse mari de a primi finanţare, în cadrul sesiunilor de cereri de proiecte din 2010. Rezultatul pe termen lung va fi pregătirea unui mare număr de specialişti, la nivelul comunităţilor, care vor putea să administreze cu profesionalism procesul de scriere şi depunere de proiecte competitive, şi ulterior să le deruleze, contribuind astfel la sprijinirea programelor de dezvoltare locală ale celor 255 de comunităţi înscrise în acest proiect şi la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor la nivel naţional.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !