Învaţă să se protejeze pe internet

1Comentariu
Învaţă să se protejeze pe internet
Elevii claselor V-VIII sunt grupul ţintă al unei campanii de prevenire a incidentelor pe internet

Campania organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române în colaborare cu Poliţia norvegiană, a demarat în 9 februarie, zi care este sărbătorită în Uniunea Europeană ca Ziua Siguranţei pe Internet. În acest context Proiectul „Dezvoltarea capacităţii de prevenire şi investigare a cazurilor de pornografie infantilă pe Internet” doreşte evitare de abuzuri ale căror victime sunt tinerii. La nivelul judeţului Bihor, campania preventivă este derulată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor având ca parteneri Liceul Teoretic cu clasele I – XII „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea şi Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”.

Sondaje şi recomandări

Campania doreşte să evite incidentele pe Internet în care să fie implicaţi copii din clasele V-VIII, iar în acest scop au fost alese două şcoli. În primă instanţă vom aplica un sondaj de opinie din care să ne formăm o imagine despre expunerea elevilor la pericolele de pe Internet şi le vom da câteva sfaturi”, ne-a explicat subcomisar Ioana Indrieş, ofiţer de presă al IPJ Bihor. Recomandările privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente. Publicul ţintă al campaniei îl reprezintă tinerii cu vârsta între 11şi 15 ani, care utilizează internetul şi, în special, site-urile de socializare sau messenger. Distinct de publicul ţintă, campania va avea mesaje şi pentru părinţi şi profesori.

V.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor