Învaţă şi să cureţe

Învaţă şi să cureţe
SANMARTIN – La iniţiativa coordonatorilor şi personalului centrului de zi pentru rromni din Sânmartin, de ZIua Europei, micuţii rromi au ieşit la o acţiune de igienizare în Staţiunea Băila 1 Mai.

Principalul obiectiv al micuţilor şi al personalului centrului a fost zona din jurul rezervaţiei Lacul cu nuferi de unde au fost strânse hârtiile, pet-urile şi orice strica aspectul zonei.

„I-am implicat pe copii pentru igienizarea zonei Lacul cu nuferi pentru că dorim să să îi învăţăm că dacă facem mizerie trebuie să facem şi curăţenie”, explică Tiberiu Cristea, expert în problemele rromilor de pe lângă Primăria Sânmartin.

Competiţia igienizării
Cu mult entuziasm micuţii rromi s-au încolonat să îşi primească ustensilele, mănuşile şi sacii de plastic, în care au strâns deşeurile şi au pornit la adunat de hârtii şi plastic, fiindcă echipa cu cea mai mare cantitate de deşeuri urmează să fie premiată. Personalul Centrului de zi informează că acţiuni de socializare şi integrare a copiilor rromi sunt organizate destul de des, iar implicarea pentru educarea, formală şi informală, a copiilor este prioritară pentru toţi cei implicaţi.

„Pentru noi indiferent că este de etnie română sau rromă un copil rămâne un copil şi nu facem diferenţă”, concluzionează Tiberiu Cristea.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !