Înzestrat cu mai multe talente

7Comentarii
Înzestrat cu mai multe talente
Un băiat din Oradea îmbină armonios artele marţiale cu valorile estetice şi culturale.

Mihai Binşelan a început să studieze străvechea artă a insulei Okinawa de la vârsta de cinci ani. El este membru al Clubului UAMT – UAGORA. În cei patru ani de muncă în domeniul artelor marţiale, micuţul karateka a obţinut numeroase premii.

Cel mai recent a fost obţinut în luna iunie, la Concursul Naţional de Karate Tradiţional de la Cluj-Napoca. Deşi a avut la dispoziţie doar două săptămâni pentru antrenament, la etapa zonală a acestui concurs a luat locul IV, la echipe, clasându-se, astfel, la etapa naţională, unde a cucerit locul V. În anul 2008 el a obţinut cele mai multe rezultate remarcabile în cadrul competiţiilor de karate.

Multiple preocupări

Pe lângă karate, Mihai studiază pianul şi pictura la Liceul de Artă din Oradea. Lecţiile de pictură sunt coordonate de învăţătoarea sa, Valeria Bunica, la cercul de pictură al clasei.
Prima expoziţie plastică a organizat-o în 2009, cu sprijinul învăţătoarei sale de la Liceul de Artă, Valeria Bunica, la Palatul Copiilor, iar a doua, în acest an.
De asemenea, el este membru al Clubului de Carting de pe lângă Palatul Copiilor din Oradea. În 2008, la faza regională a concursului de carting „Toamna Oradea”, a fost desemnat cel mai tânăr pilot.
„Sportul mă ajută să mă coordonez mai bine, să învăţ mai bine, să fiu disciplinat şi să fiu stăpân pe mine, în timp ce pictura, cartingul şi muzica mă relaxează. N-aş putea să renunţ la niciuna dintre activităţile pe care le practic. Mă simt bine când le fac pe toate”, a dezvăluit Mihai Binşelan.
Chiar dacă are atâtea activităţi extraşcolare, Mihai se descurcă de minune şi la învăţătură. La concursurile „Cangurul matematic” şi „Cangurul în lumea poveştilor”, el a obţinut punctaj maxim, iar ca recompensă, o diplomă de excelenţă.
Micuţului artist nu i-a fost frică să se înscrie la trei dintre etapele concursului SMART – matematică, română şi cultură generală. Şi aici a luat punctaj maxim.
Mihai şi Daniela Binşelan îi dezvoltă lui Mihai încrederea în sine. Ei îl încurajează să aibă încredere în propriile capacităţi şi să-şi construiască o bună imagine de sine.
 

Creativitate

O altă ocupaţie căreia i se dedică adesea Mihai este Lego. Încă de mic, el a început să construiască din cuburi colorate maşini, navete, clădiri, scene din desene sau scene de poveşti, în timp ce părinţii lui erau uimiţi de creativitatea şi tehnica de lucru a micuţului lor constructor. Acum, el este capabil să dea lecţii altora.
Artizanul corpurilor geometrice a realizat sute de modele de Lego. Pentru Mihai, cel mai complicat a fost un Lego pentru copii de la 9 la 14 ani.
Peste 600 de piese mărunte şi cinci ore de muncă i-au trebuit lui Mihai până a ajuns să-i dea viaţă unei maşini de cursă.
„Cel mai mult am construit cinci ore, fără oprire, un Lego pentru copii de la 9 la 14 ani. Un om fără imaginaţie nu ar putea să construiască Lego”, crede Mihai.

Trupă rock

Totuşi, micul maestru şi-a propus să-şi înfiinţeze, împreună cu prietenii săi din clasă, o trupă de muzică rock şi visează să susţină concerte pentru ceilalţi copii, dar şi pentru adulţii care iubesc acest gen de muzică. Primul pas l-a făcut deja. Părinţii i-au cumpărat o chitară electrică, iar el a început să înveţe primele acorduri.
Mihai crede că alţi elevi ar trebui să aibă grijă cu cine se împrietenesc, pentru că există riscul să dea peste cineva care ar putea să le facă rău.
De asemenea, el îi sfătuieşte pe toţi copiii să fie statornici în ceea ce fac şi să nu renunţe din prima atunci când un lucru nu le iese aşa cum şi-au propus.
„Dacă nu le iese o dată, să mai încerce. Poate, a doua sau a treia oară vor reuşi. Secretul succesului este să crezi în tine şi să perseverezi”, spune optimist Mihăiţă.

  Fact Box

  Premii şi participări
  2010 – locul I – Concursul „Micul Matematician”;
  2010 – locul I, Concursul Naţional „Cine ştie teorie”, Oradea;
  2010 – Diplomă de excelenţă pentru activitatea pianistică din anul şcolar 2009-2010;
  2010 – locul III – Concursul Naţional „Tinere talente”;
  2010 – locul IV – Concurs Naţional de pian, Craiova;
  2010 – Concurs Naţional de Karate Tradiţional, Cluj-Napoca;
  2009 – locul III la Cupa Palatul Copiilor – Campionatul Naţional de Karate Tradiţional (KNKT) pentru Copii, Cluj-Napoca;
  2008 – Campionat European de Karate Tradiţional, Praga
  2008 – locul I – CNKT, KATA – echipe, faza zonală, Oradea;
  2008 – locul I – CNKT, ENBU mixt, faza zonală, Oradea;
  2008 – locul III – CNKT, ENBU masculin, faza zonală, Oradea;
  2008 – locul III – CN KT, KATA individual, patru categorii, faza zonală, Oradea;
  2008 – locul II la Cupa Palatul Copiilor – CN de Karate Tradiţional pentru Copii, Cluj-Napoca;
  2008 – locul II, CNKT, finala naţională, ENBU mixt, Cluj-Napoca
  2007 – locul II – CNKT pentru Copii, etapa zonală, Oradea;
  2006 – locul II – CNKT pentru Copii, Cluj-Napoca

  Crina Dobocan7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor