Îşi fac acte pentru a părăsi ţara

Îşi fac acte pentru a părăsi ţara
DEVA – Numărul hunedorenilor cărora le-au fost elibertate acte de identitate a crescut cu 20.000 în acest an, faţă de 2006, arată datele furnizate de Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara.

Acestă creştere se datorează modificărilor legislative, conform cărora la ieşirea din ţară orice persoană poate prezenta la vamă doar buletinul, dacă destinaţia este un stat membru UE. Din statistica DPCEP mai reiese şi faptul că în acest an, la serviciile de evidenţă a persoanelor din judeţ, au fost înregistraţi 2500 de minori care nu s-au prezentat pentru a le fi eliberate actele de identitate, precum şi 7600 de persoane ale căror acte sunt expirate. „În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul are obligaţia să se prezinte, cu unul din părinţi sau reprezentantul legal, pentru a-i fi întocmit actul de identitate. Cei care depăşesc acestă perioadă riscă să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 40 şi 80 de lei”, declară directorul executiv al DPCEP Hunedoara, Carmen Nicoriciu (foto). Motivele invocate de cei care întârzie să se prezinte la Serviciul de Evidenţa Populaţiei sunt teama de a fi amendaţi sau spun că au fost plecaţi în străinătate. Persoanele care locuiesc în judeţul Hunedoara, dar nu au acte de proprietate pe spaţiul în care stau, pot solicita eliberarea unor cărţi de identitate provizorii.

Amendaţi pentru că nu aveau acte
În acest an, angajaţii Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara au dat 492 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de 18.860 de lei.
Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase