21 de amenzi pentru gunoiul depus de-a valma la pubelă

11Comentarii
21 de amenzi pentru gunoiul depus de-a valma la pubelă
21.000 de lei însumează amenzile aplicate săptămâna trecută de Poliţia Locală firmelor şi altor forme de persoane juridice, pentru gunoiul neselectat.

Măsura punitivă vine în urma mai multor campanii de informare a orădenilor despre obligativitatea de a depune gunoiul selectat pe două categorii.

„Poliţia Locală Oradea, în urma unei acţiuni comune cu operatorul licenţiat şi cu delegare de gestiune din partea Primăriei Municipiului Oradea privind modul de colectare separată a deşeurilor la persoanele juridice (societăti comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale etc.), a aplicat în cursul acestei săptămâni un număr de 21 de sancţiuni contravenţionale însumand 21.000 lei. Obligativitatea e prevăzută în Hotărârea Consiliului Local Oradea 207/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Oradea.

Regulamentul de salubrizare mai prevede că „utilizatorii au obligaţia să execute operaţiunea de colectare în recipientele cu care sunt dotate punctele de colectare, în conformitate cu sistemul de colectare stabilit de Consiliul Local al Municipiului Oradea, potrivit prezentului Regulament:

– Fracţia umedă a deşeurilor, denumită şi definită, potrivit prezentului Regulament, fracţia ce conţine deşeurile menajere obişnuite, nereciclabile, resturi alimentare sau cele rezultate din producerea hranei zilnice conţinând în special material biodegradabil; „Fracţia umedă” va fi depusă în saci de plastic şi apoi în recipientul de colectare, inscripţionat cu denumirea fracţiei căreia îi este destinat recipientul. Fracţia uscată a deşeurilor, denumită şi definită, potrivit prezentului Regulament, fracţia ce conţine deşeurile din categoria materialelor reciclabile (hârtie, PET-uri, pungi de plastic, doze de aluminiu, sticle etc.); „Fracţia uscată” va fi depusă în recipientul de colectare, inscripţionat cu denumirea fracţiei căreia îi este destinat recipientul”.

Regulamentul mai prevede interdicţia amestecării deşeurilor care conţin „fracţia uscată” cu deşeurile care conţin „fracţia umedă”. Nerespectarea prevederilor mai sus menţionate se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 1.500 lei.

Pe viitor, Poliţia Locală Oradea va continua astfel de acţiuni atât în rândul persoanelor juridice, cât şi a persoanelor fizice şi a asociaţiilor de proprietari, transmite Municipalitatea.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor