22 de echipe la Turul ciclist al Bihorului

De Teodor Biriş
Protagoniştii conferinţei de presă şi mult râvnitele tricouri
Protagoniştii conferinţei de presă şi mult râvnitele tricouri
Ediţia a III-a a Turului Ciclist al Bihorului se va desfăşura în perioada 31 mai – 3 iunie.

Turul ciclist al Bihorului a devenit un reper important pe harta evenimentelor sportive găzduite în județul nostru.

Ediția a III-a se va desfășura în perioada 31 mai – 3 iunie și va avea la start 22 de echipe din țări precum Italia, Franța, Cehia, Austria, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Germania, Serbia, Moldova, SUA, Marea Britanie. România va fi reprezentată de patru echipe Team Novak, MsTina, CSA Steaua și UVT Devron Timișoara. Doi cicliști orădeni vor concura la Turul ciclist al Bihorului (TCB), Raul Sînza (MsTina) și Roland Horvath (CSA Steaua).

Promovare turistică

Conferința de presă în care a fost anunțat evenimentul a avut loc ieri la Hotel Ramada, la prezidiu luând loc Sabin Andoniu – directorul tehnic al TCB, Petruț Drăgan – director DJST Bihor, Mihai Jurca – președintele Asociației de promovare a turismului în Oradea și regiune (APTOR), Banto Norbert – manager al Agenției de Management Destinația Bihor, comisar Alin Gherman și inspector șef Sorin Indrieș, ambii de la Poliția Rutieră.

Cei doi reprezentanți ai Poliției Rutiere au făcut un apel conducătorilor auto pentru înțelegere și răbdare, în condițiile în care în Oradea vor fi străzi blocate, iar pe drumurile naționale și județene vor fi restricții de circulație când caravana ciclistă se va afla în mișcare.

„Suntem bucuroşi că această competiţie continuă şi avem posibilitatea să promovăm destinaţiile turistice din Bihor. În acest an turul va trece şi prin Diosig, e o ocazie de a promova Valea Ierului, a Barcăului, Munţii Bihorului cu Stâna de Vale, zona Bratca, Roşia, Băile Felix. O oportunitate de a promova turismul bihorean”, a precizat Norbert Banto.

„Cartierul general” al competiţiei va fi şi în acest an Piaţa Unirii. „Ne bucurăm de astfel de evenimente. Din perspectiva promovării oraşului Oradea, o competiţie ca Turul Ciclist al Bihorului este binevenită. Am văzut încă de la prima ediţie notorietatea pe care a câştigat-o Oradea”, spune Mihai Jurca.

Lupta pentru tricouri

La fel ca anul trecut, cicliştii se vor duela pentru tricourile, care au fost inscripţionate şi cu logourile principalilor parteneri sau sponsori: tricoul galben (cel mai bun ciclist al competiţiei) Bellotto, tricoul alb (lider în clasamentul general pe puncte) – Consiliul Judeţean Bihor (logo Discover Bihor), tricoul verde (lider în clasamentul căţărătorilor) – Fizik, Reiffeisen, agroin, Primăria Diosig, tricoul roşu (lider în clasamentul sprinterilor) – Primăria Oradea / Visit Oradea, tricoul portocaliu (lider în clasamentul U23) – Carcover.

turul-ciclist

Ca o noutate, ediția a III-a a TCB va fi transmisă livestream pe pagina oficială de facebook Turul Ciclist al Bihorului, cât și pe canalul de youtube.

Amatori şi copii

Tot din acest an este organizată și o competiție pentru cicliștii amatori, în parteneriat cu Road Grand Tour. Cursa va debuta în 3 iunie la ora 10:00, iar doritorii se pot înscrie pe site-ul www.roadgrandtour.ro.

turul-ciclist-1

Pentru copii va fi organizată „Carcover Racing Kids”, tot în 3 iunie, în Piaţa Unirii. Înainte de asta, în 1 iunie, în copaborare cu IPJ Bihor, va fi organizat un curs de educaţie „Micul Velo Rutier”, în care copiii vor învăţa regulile de circulaţie pentru mersul pe bicicletă şi vor primi o diplomă de absolvire. Copiii care se vor înscrie la tombolă, pe perioada TCB, vor putea câştiga două biciclete, extragerea urmând să fie făcută în 3 iunie.

ETAPELE TURULUI CICLIST AL BIHORULUI

Prezentarea echipelor va avea loc în 31 mai de la ora 20:00 în Piaţa Unirii

ETAPA 1 (1 iunie): Oradea – Aleşd – Bratca – Băile Felix – Oradea (180 km)
ETAPA 2A (2 iunie): Oradea – Băile Felix – Beiuş – Stâna de Vale (86 km)
ETAPA 2B (2 iunie): contratim individual Piaţa Unirii Oradea (strada Avram Iancu şi în jurul Parcului Bălcescu, 1,9 km)
ETAPA 3 (3 iunie): Oradea – Săcueni – Marghita – Pădurea Neagră – Oradea (171 km).

Festivitatea de premiere va avea loc în 3 iunie, ora 19:30, în Piaţa Unirii.

PROGRAMUL TURULUI CICLIST

31 MAI

20:00 – 22:00– PREZENTAREA ECHIPELOR, PIAȚA UNIRII

1 IUNIE

12:00 – START ETAPA 1, PIAȚA UNIRII

16:00 – 17:00– CURS DE EDUCAȚIE VELO PENTRU COPIII, PIAȚA UNIRII

16:20– SOSIRE ETAPA 1, PIAȚA UNIRII

17:00– CEREMONIA DE PREMIERE ETAPA 1, PIAȚA UNIRII

2 IUNIE

09:30 –START ETAPA 2A, PIAȚA UNIRII

12:00 – SOSIRE ETAPA 2A, STÂNA DE VALE

17:00 – 17:40 – CONCURS SPINNING, PIAȚA UNIRII

17:40 – PREMIERE ETAPA 2A, PIAȚA UNIRII

18:00 –START ETAPA 2B CONTRATIMP INDIVIDUAL, PIAȚA UNIRII

20:40– PREMIERE ETAPA 2B, PIAȚA UNIRII

3 IUNIE

10:00 – START AMATORI ETAPA ROAD GRAND TOUR, PIAȚA UNIRII

12:30 – 14:30 – ÎNSCRIERI CONCURS COPII „CARCOVER RACING KIDS”

15:00– START ETAPA 3, CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR

15:30– CONCURS COPIII “CARCOVER RACING KIDS”, PIAȚA UNIRII

19:00 – SOSIRE ETAPA 3, PIAȚA UNIRII

19:30 – CEREMONIA DE PREMIERE FINALĂ, PIAȚA UNIRII0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !