22 de intervenţii în 24 de ore

De Alexandra Lăzureanu
22 de intervenţii în 24 de ore
ISU Crişana Bihor se mândreşte cu intervenţii rapide, cu personal pregătit temeinic şi cu un o scădere a evenimentelor nefericite.

În timpul prezentării bilanţului pe anul 2013, s-a evidenţiat clar că obiectivul general al instituţiei l-a constituit îndeplinirea misiunilor şi menţinerea funcţionalităţilor inspectoratului în condiţiile unei finanţări restrictive. Conform Gen de Brigadă dr. Ioan Baş, obiectivele specifice au vizat: menţinerea unei capacităţi optime de răspuns, eficientizarea acţiunilor preventive şi reducerea numărului de incendii, gestionarea cu maximă eficienţă a resurselor respectiv îmbunătăţirea cooperării şi colaborării interinstituţionale. Pe latura prevenirii situaţiilor de urgenţă, obiectivul fundamental al întregii activităţi a inspecţiei de prevenire în anul precedent, a vizat eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în vederea menţinerii sub control a riscurilor şi asigurarea stării de normalitate a vieţii comunităţilor umane. În anul 2013 au fost desfăşurate 2369 activităţi de control, cu peste 40% mai mult decât media la nivel naţional (1498).

Analiza CJS

Pe de altă parte, din analiza prezentată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor rezultă că în anul 2013, pe teritoriul judeţului nostru, situaţiile de urgenţă de amploare au fost generate de inundaţii şi alunecări de teren care au avut ca efect distrugeri parţiale de infrastructură. Gestionarea acestor situaţii s-a realizat prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care, în cadrul şedinţelor extraordinare a adoptat acţiuni şi măsuri preventive şi de intervenţie pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă. Se poate concluziona faptul că în acest an, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor împreună cu toate instituţiile cu funcţii de sprijin şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi-au îndeplinit atribuţiile legale în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, asigurând prevenirea şi gestionarea eficientă a evenimentelor de amploare sau stărilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă din judeţul Bihor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !