220 de afisaje nedeclarate

De Cristina Ghilea
220 de afisaje nedeclarate
În intervalul 24 aprilie – 11 mai, inspectorii fiscali au verificat declararea taxelor datorate pentru firmele şi panourile instalate la sediul sau locul desfăşurării activităţii economice.

În total au fost identificate 220 de cazuri de nedeclarate. Au fost completate pe loc 201 declaraţii de impunere, iar pentru 19 cazuri au fost înmânate invitaţii pentru depunerea declaraţiilor la sediul organului fiscal. Debitele rezultate în urma acestei verificări sunt de aproximativ 10.000 lei.

„Taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate este reglementată de articolele 271, 272 din Codul fiscal, normele metodologice de aplicare H.C.L nr. 744/2011 – pentru aplicarea Regulamentului de publicitate stradală. Nedeclararea firmei/afişajului în termen de 30 de zile de la amplasare constituie contravenţie conform codului fiscal şi a H.C.L nr. 744/2011 şi se sancţionează cu amendă contravenţională cu sume de la 240 la 2400 lei”, anunţă Primăria printr-un comunicat.

Declararea taxei de afişaj se face prin Direcţia Economică din cadrul Primăriei la sediul din Piaţa Unirii nr. 1-2, la Centrul pentru relaţii cu publicul, ghişeele 18,19 – pentru persoane juridice şi ghişeele 1 – 4 pentru persoanele fizice.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !