230 de ani de la înfiinţarea Academiei de Drept

1Comentariu
Facultatea de Ştiinţe Juridice organizează, în perioada 3-5 iunie, o conferinţă naţională.

Moment aniversar la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii din Oradea. În perioada 3-5 iunie, colectivul Facultăţii de Drept organizează o conferinţă naţională şi aniversară dedicată împlinirii a 230 de ani de la înfiinţarea Academiei de Drept din Oradea, prima facultate de profil din ţară.

„Înfiinţată în anul 1780, Academia de Drept din Oradea a avut o importanţă deosebită în viaţa culturală românească, personalităţi de prestigiu studiind şi activând aici. Prin Decretul Regal din 4 mai 1874, Academia a fost transformată în Facultatea de Drept, cursurile având o durată de 4 ani, în cadrul facultăţii funcţionând opt catedre: Drept Roman, Drept Penal, Procedură Civilă, Drept Civil, Drept Comercial şi Cambial, Drept Financiar, Drept Public şi Drept Canonic)”, a spus prof. univ. dr. Valentin Mirişan, decanul acestei facultăţi. Conferinţa se desfăşoară pe parcursul a trei zile. Astăzi, de la ora 14:00, va avea loc prelegerea „Dreptul social european în reglementările şi practica Consiliului Europei”, susţinută de Alexandru Arhanasiu, reprezentantul României la Comitetul European de Drepturi Sociale din cadrul Consiliului Europei la Strasbourg.

Lansări de carte

Lucrările conferinţei vor fi deschise, de la ora 10:30, în Sala Festivă a Facultăţii. Imediat după aceasta va avea loc o interesantă lansare de carte, ce reuneşte lucrările a patru autori. Este vorba de lucrarea avocatului Mircea Ursuţa, „Procedura contravenţională”, ajunsă la a III-a ediţie, de volumul judecătoarei Claudia Florina Uşvat, intitulat „Infracţiunile de corupţie în contextul reglementărilor europene”, de cartea procuroarei Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Carmen Adriana Domocoş, cu titlul „Fapta omisivă şi incriminarea ei în legea penală română” şi o monografie ce poartă semnătura Oanei Mihăilă, intitulată „Adopţia. Drept român şi drept comparat”.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor