24 de medalii orădene la CN de tir sportiv

De Gavril Nutiu
Desfăşurată la Bucureşti, etapa finală a CN de tir sportiv pentru juniori şi seniori, la arme cu glonţ, a evidenţiat rezultatele remarcabile ale sportivilor de la CS Universitar Oradea (antrenori Vasile Leţ, Adrina Floruţa), care şi-au trecut în cont nu mai puţin de 24 de medalii.


La juniori, orădenii au cucerit 12 medalii, dintre care cinci la individual (una de aur, una de argint şi trei de bronz), respectiv şapte în întrecerea pe echipe (una de aur, trei de argint şi trei de bronz). Cele mai bune rezultate le-au aparţinut fetelor din proba de puşcă, acestea realizând noi recorduri personale: Cristina Rayna, Cristina Stoie şi Coralia Urda. Evoluţii bune au mai avut sportivii de la proba de pistol 25 de metri: Sebastian Blajec, Alexandru Cheregi, Norbert Grama la masculin, respectiv Andreea Popescu, Georgiana Varga şi Alexandra Roman la feminin.

În întrecerea seniorilor, CSU Oradea a obţinut tot 12 medalii, dintre care cinci la individual (două de aur, două de argint şi una de bronz), respectiv şapte pe echipe (una de aur şi şase de argint). S-au remarcat în mod desoebit compontele echipei feminine de pistol – Francesca Pop, Georgiana Varga, Andreea Popescu, dar şi cele de la proba de puşcă – Antonia Miclău, Eloza Molnar, Cristina Stoie, respectiv Sebastian Blajec la pistol masculin.

Programul „Pierre de Coubertin” pentru tir sportiv

Federaţia Română de Tir Sportiv, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, organizează şi în acest an proiectul „Viitor olimpic de aur pentru tirul sportiv”, în cadrul căreia se va derula o acţiune de selecţie pentru depistarea copiilor talentaţi din şcoli, pentru practicarea acestui sport. În acest scop, în şcolile din mai multe oraşe ale ţării va avea loc, în perioada 5-8 octombrie, programul „Pierre de Coubertin”, prin care antrenorii de tir sportiv vor organiza concursuri pentru elevii din şcoli. În oraşul nostru, acţiunea este condusă de secţia de tir sportiv a CS Universitar, prin antrenorii Vasile Leţ şi Adriana Floruţa şi se va desfăşura de luni până joi, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, în colaborare cu prof. Daniela Marinău. Acţiunea se adresează elevilor din clasele V-VII.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !