24 de proiecte bihorene finanţate prin POR

24 de proiecte bihorene finanţate prin POR
În judeţul Bihor au fost implementate 24 de proiecte cu o valoare aproape 150 milioane de lei.

Joi, 17 iunie, de la ora 11:00, la Hotel Impero din Oradea a avut loc conferinţa judeţeană „Stadiul implementării Programului Operaţional Regional (POR) în Transilvania de Nord”, pentru judeţul Bihor. În cadrul conferinţei a fost prezentat stadiul implementării POR şi problemele întâmpinate la nivelul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord – Vest.

Conferinţă

„Astăzi organizăm prima serie pentru anul acesta de conferinţe judeţene. De data aceasta, accentul se va pune pe implementarea Programului Operaţional Regional, pentru că terminăm toţi banii pentru regiunea Nord – Vest, ocupat cu proiecte pentru perioada 2007 – 2013. Acum începem să lucrăm pe cheltuirea acestor bani cu implementarea proiectelor”, a declarat Andreea Atanasiu, expert comunicare, informare, promovare POR, ADR Nord-Vest.

Participanţi sunt viitorii beneficiari ai proiectelor şi alte organisme intermediare să prezinte stadiul de implementare a celorlate proiecte cu finanţare europeană.

„Provocările cele mai mari, la noi, sunt legate de contractele de execuţie de lucrări, de achiziţiile publice. Acestea sunt zonele cele mai sensibile. Este de dorit ca odată cu trecerea timpului să nu mai există scăpări deloc”, a precizat AndreeaAtanasiu.

La conferinţă au mai participat reprezentanţii reprezentanţii Organismului Intermediar POS MEDIU, ai Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bihor, ai Oficiului Teritorial pentru IMM şi Cooperaţie şi ai Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.

În judeţul Bihor au primit asistenţă financiară nerambursabilă 24 de proiecte în valoare de aproape 150 de milioane de lei. Cele mai multe proiecte sunt din domeniul mediului de afaceri – 15. Îmbunătăţirea infrastructurii sociale a primit finanţare pentru patru proiecte, îmbunătăţirea infrastructurii de transport pentru două proiecte şi dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului – pentru trei proiecte.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !