24 de proiecte în bugetarea participativă

De Cristina Ghilea
3Comentarii
24 de proiecte în bugetarea participativă
Toalete publice automate, columbar la cimitir, pistă velo pe Calea Bihorului, staţii pentru bike sharing, amenajarea de terase publice gratuite în Piaţa Unirii sau amplasarea de defibrilatoare automate în 40 de puncte aglomerate din oraş – sunt doar câteva dintre cele mai noi proiecte depuse de orădeni în a doua sesiune municipală de bugetare participativă.

Numărul de proiecte depuse ajunsese, ieri, la 24, în condiţiile în care mai sunt doar 15 zile pentru înregistrarea iniţiativelor.

„În final, vor fi selectate câte 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul local. Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 de euro/an bugetar. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 200.000 de euro, inclusiv TVA. La această campanie pot participa persoane fizice care au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Oradea şi care au împlinit vârsta de cel puţin 18 ani. Depunerea proiectelor se poate realiza prin platforma on-line dedicată bugetării participative, dar și în scris, prin depunerea la Registratura Primăriei, pe baza formularului existent, a propunerii de proiect. Referitor la criteriile de eligibilitate a proiectelor, menționăm că sunt excluse proiectele care vizează dotările/investițiile în instituții publice, dorindu-se întărirea conceptului de investiție în spații publice deschise, cu acces neîngrădit”, transmite Primăria, prin comunicat de presă.

Una dintre condiţiile de eligibilitate este ca propunerile să nu facă obiectul unor investiţii avute deja în vedere de Primărie.

Ca o coincidenţă, realizarea primului columbar din Oradea a figurat în bugetul şi în lista de investiţii a Administraţiei Domeniului Public, până pe la mijlocul acestei veri, când banii au fost realocaţi. Liviu Andrica, directorul ADP SA, spune că iniţiativa depunerii proiectului nu aparţine ADP.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor