25 mai, ultima zi pentru declaratia de venit

De Dan Birta
Ioan Mihaiu
Ioan Mihaiu
Persoanele fizice care au desfăşurat activităţi individuale în 2011 trebuie să depună declaraţia de venit D200.

 Mai sunt trei săptămâni pentru depunerea declaraţiei de venit D200 de către contribuabilii persoane fizice care au desfăşurat în 2011 activităţi în mod individual sau într-o formă de asociere. „Declaraţia D200 se depune pentru veniturile/câştigurile obţinute din: activităţi independente-comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală; cedarea folosinţei bunurilor; activităţi agricole impuse în sistem real; transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, precum şi din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe baza de contract”, ne-a informat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Originalul declaraţiei se depune la unitatea fiscală în a cărui rază teritorială contribuabilul are domiciliul potrivit legii, pentru persoanele fizice cu domiciliul fiscal în România sau la unitatea fiscala în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al împuternicitului, în cazul persoanelor fizice care nu au domiciliul fiscal în România.

 Venituri declarate

Declaraţia D200 se depune pentru venituri din drepturi de proprietate intelectuală; venituri din cedarea folosinţei bunurilor; venituri din investiţii reprezentând câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise şi pentru venituri din investiţii reprezentând câştiguri/pierderi din operatiuni de vânzare-cumparare de valută la termen, pe bază de contract.

Formularul declaratiei D200 poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice la adresa: http://www.mfinante.ro / ANAF / Asistenta contribuabili/ toate formularele.

„Ori de câte ori contribuabilul constată erori în declaraţia anterioară, poate să depună declaraţie rectificativă, până în momentul iniţierii de către organul fiscal a unei acţiuni de control fiscal privind perioada la care se referă”, a specificat directorul executiv al Finanţelor bihorene. Nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaraţiilor de venit, de către persoanele fizice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei. Informaţii suplimentare se pot obţine de la compartimentul de asistenţă din cadrul unităţiilor fiscale teritoriale sau Biroului Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, camera 303 sau telefon 0259/433.056.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !