25 mai – Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți

1Comentariu
25 mai – Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți
25 Mai – Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi nu este o zi de sărbătoare, ci o zi în care se face apel la responsabilitate şi solidaritate umană.

Este o zi în care oameni din întreaga lume transmit un mesaj de speranţă şi solidaritate părinţilor ai căror copii au dispărut, îşi amintesc de cei care au fost victime ale unor infracţiuni şi se derulează campanii de informare şi sensibilizare a opiniei publice în legătură cu fenomenul dispariţiei de minori.

Simbolul acestei zile este floarea de „nu-mă-uita” (din pricina numelui ei dar şi pentru că ea înfloreşte în această perioadă).

Ca în fiecare an, de 25 Mai, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS transmite un mesaj de solidaritate familiilor ai căror copii au dispărut și atrage atenția asupra acestui fenomen sensibil.

Pentru a marca această zi vor fi desfăşurate pe raza jundeţului Bihor numeroase activităţi unde voluntari FOCUS împreună cu ofiţeri de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor informa publicul larg ( părinţi şi copii) cu privire la existenţa și serviciile oferite prin numărul european de urgenţă 116000, dar şi despre riscurile la care se expun copiii atunci când pleacă voluntar de acasă. In saptamana 25- 29 mai 2015, Inspectoratului de Poliție Județean Bihor in colaborare cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS –filiala Bihor vor desfasura numeroase activitati de informare şi sensibilizare a opiniei publice în legătură cu fenomenul dispariţiei de minori.

Cazuri de dispariție nerezolvate în Bihor

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Judetean de Politie Bihor, pe raza judetului sunt 6 cazuri de disparitie nerezolvate. In primele 5 cazuri acei minori acum sunt adulti insa in cazul ultimei disparitii de data recenta , decembrie 2014, cel in cauza este minor.

Astfel, primul de data recenta este minorul Puia Florin din Cuiesd, disparut in 15 decembrie 2014 din fata casei. Zilele trecute au fost facute scotociri cu cainele antrenant in gasirea ramasitelor umane. Nu s-a gasit nimic pe o raza de 3 km. Puia Florin Data nașterii: 10-09-2012.

http://bh.politiaromana.ro/ro/copii-disparuti/puia-florin

Al doilea caz este al adolescentei Kozak Maria din Marghita, disparuta in 2013. Avea 16 ani la data disparitiei.

http://bihorstiri.ro/o-adolescenta-din-marghita-a-fost-data-disparuta/

Al treilea caz Varga Marinela din Lugasu de Sus, Bihor. Disparuta in 2005, data nașterii: 15-04-1991

http://www.politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite/varga-marinela1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor