25 martie, scadenţă la plata impozitului pe venit

De Dan Birta
25 martie, termenul scadent pentru depunerea unor declaraţii
25 martie, termenul scadent pentru depunerea unor declaraţii
Persoanele fizice care realizează venit din activităţi independente trebuie să achite impozitul aferent trimestrului I din 2016.

25 martie este o dată importantă în calendarul obligaţiilor fiscale pe anul 2016. Până la această dată, anumite categorii de contribuabili trebuie să depună anumite formulare sau să facă plăţi către bugetul de stat.

Important pentru PFA

Contribuabilii care realizează venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor (cu excepția veriturilor din arendare), activități agricole impuse în sistem real, silvicultură și piscicultură, trebuie să facă până la 25 martie plăţile anticipate privind impozitul pe venitul aferent trimestrului întâi din 2016.

Tot până la această dată, plătitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din premii și jocuri de noroc, venituri obținute de nerezidenți şi venituri obţinute din alte surse trebuie să plătească impozitul reţinut la sursă în luna precedentă. Persoanele fizice care realizează venituri din activități independente, care determină venitul net anual în sistem real sau pe baza normelor anuale de venit trebuie să plătească până la data de 25 martie 2016 contribuţia de asigurări sociale de sănătate aferentă trimestrului I din 2016.

Alte categorii

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activității cazinourilor și jocurile tip slot-machine trebuie să facă până la data amintită taxa anuală aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru trimestrul următor.

Persoanele fizice care obțin salarii din străinătate pentru activități în România și persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România, trebuie să depună până la data de 25 martie 2016 declarația privind veniturile sub formă de salarii din străinătate – Formularul 224.

Tot până la această dată trebuie depus şi decontul de TVA – formularul 300, de către persoanele impozabile înregistrate în scop de TVA. Această categorie de persoane trebuie să depună şi formularul 394 – declaraţie informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !