250 de Eroi români căzuți, amintiți de Ziua Eroilor

De Costel Demian
Reactualizat la:
6Comentarii
250 de Eroi români căzuți, amintiți de Ziua Eroilor
Prefectura Bihor a organizat un ceremonial militar și religios cu ocazia sărbătoririi Zilei Eroilor, joi 25 mai.

Festivitățile s-au desfășurat la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi Capela Municipală din Cimitirul Municipal „Rulikowski” Oradea. La ceremonii au luat parte prefectul Claudiu Pop, președintele PSD Bihor, Ioan Mang, viceprimarul Florin Birta și europarlamentarul Emilian Pavel.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost rostirea numelor a 250 de Eroi români căzuți în Primul Război Mondial. Ulterior au fost depuse coroane la cele cinci monumente închinate Eroilor: Monumentul „Vulturul” al Eroilor Români căzuţi în primul război mondial, Monumentul Eroilor Români căzuţi în al doilea război mondial, Mormintele Eroilor Români căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989, Monumentul Eroilor Ruşi căzuţi în al doilea război mondial, Monumentul Militarilor Unguri căzuţi în primul şi al doilea război mondial.

ziua-eroilor-oradea-20

Ultimul discurs ca prefect?

Aflat, cel mai probabil, în ultimele zile de mandat ca prefect al județului Bihor, Claudiu Pop a rostit mesajul premierului Sorin Grindeanu cu ocazia Zilei Eroilor.

„Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-și apăra credința și pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă pe care nu ne temem că o vom pierde, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi.
De aceea, îmi exprim sentimentele profunde de respect, recunoștință și admirație pentru eroii poporului român, tați și bunici ai noștri, înaintași care și-au pierdut viața de tineri în război, unii necunoscuți.

Un gând puternic de speranță dedic militarilor noștri aflați astăzi în teatre de război: să se întoarcă sănătoși acasă! Iar pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă în onoarea României și pentru valorile ei, cel mai adânc respect!
Dar eroi nu sunt doar cei care și-au pierdut viața în luptă, ci și cei care au supraviețuit după ce au riscat totul pentru patrie. Îi consider e roi și pe veteranii noștri, o mână de oameni care mai sunt în viață acum, și care plătesc încă, în fiecare zi, în conștiință și în vise, pentru ororile cărora le-au fost martori în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Respect, dragi veterani, și să ne bucurăm multă vreme de acum încolo de dumneavoastră!
Salut cu acest prilej și Armata Română, care are parte de atâta stimă, încredere și simpatie din partea poporului nostru, sentimente câștigate prin onoarea și spiritul de sacrificiu dovedite în toate momentele istoriei.
Memorie eternă eroilor români!”6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor