255 de acțiuni și controale într-o lună

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
255 de acțiuni și controale într-o lună
În toată luna mai a anului 2016, pompierii de la Inspecţia de prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” Bihor au organizat nu mai puţin de 255 acţiuni de control.

Acțiunile au avut loc la instituţii, operatori economici şi localităţi, inclusiv la spaţiile în care au fost amenajate secţiile de votare din judeţ. Tot în luna mai s-au făcut peste 460 de instruiri şi aproape 140 de exerciţii în caz de incendiu şi de alarmare publică.

În timpul controalelor efectuate au fost depistate 1456 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 541 au fost soluţionate operativ la faţa locului. Din cauza neregulilor, pompierii au dat 1023 sancţiuni, dintre care 964 avertismente şi 59 amenzi în cuantum de 138 500 lei.

I-au şi instruit

Spre deosebire de alte instituţii care nu se ocupă de oferirea de condiţii ori pregătire ci doar de aplicarea de pedepse, cei de la ISU Crişana s-au apucat, în timpul controalelor să şi instruiască personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul instituţiilor, operatorilor economici şi localităţilor.

Au fost astfel 462 de instruiri cu personalul care era în mare parte format din responsabilii clădirilor în care au fost amenajate secţiile de votare. Tot în timpul controalelor pompierii au executat şi 138 de exerciţii în caz de incendiu şi de alarmare publică.

În ultima zi din luna mai, pompierii de la Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” i-a instruit şi pe preşedinţii secţiilor de votare şi circumscripţiilor electorale despre aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, premergător şi pe timpul desfăşurării procesului electoral.

Şi la copii

Luna trecută, pompierii au predat şi lecţii deschise în mai multe şcoli şi au dat informaţii, funcţie de vârstă şi preşcolarilor, elevilor şi adulţilor prezenţi la sediile subunităţilor de „Ziua Internaţională a Copilului”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !