27 iunie, scadenţă la impozitul pe trimestrul II

De Dan Birta
27 iunie, scadenţă la impozitul pe trimestrul II
Contribuabilii persoane fizice trebuie să-şi plătească impozitul pe trimestrul II până la 27 iunie.

Data de 27 iunie este o dată imporatntă pentru contribuabili, fiind termenul limită pentru efectuarea plăţilor anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului II din 2016. Potrvit legii, impozitul se plăteşte în rate egale, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru. Atunci când data de 25 cade într-o zi nelucrătoare, data limită pentru plata impozitului se prorogă pentru prima zi lucrătoare.

Impozitul trebui plătit de către contribuabilii care realizează venituri din activități independente, cedarea folosinței bunurilor (cu excepția veriturilor din arendare), activități agricole impuse în sistem real, silvicultură și piscicultură.

Tot până la această dată trebuie efectuate plăţile cotei de contribuţie la pensie către CNPP pentru luna precedentă şi plata trimestrială a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

27 iunie este termen scadent şi pentru plata impozitului reţinut la sursă în luna precedentă de către plătitorii de următoarele venituri: din drepturi de prop. Intelectuală; din contracte, din convenţii civile şi de agent; expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară; din premii şi jocuri de noroc obţinute de nerezidenţi, etc.

Depunere de declaraţii

Data de 27 iunie este, de asemenea, termenul limită, pentru depunerea declaraţiei informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național – D394, aferente perioadei de raportare precedente.

Declaraţia se depune în format electronic sub forma unui fişier PDF. De asemenea, declaraţia se poate depune şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România. Pentru depunerea declaraţiei, plătitorul trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.

Această declaraţie se depune de către persoanele înregistrate în scop de TVA. O altă declaraţie ce trebuie depusă până la termenul amintit este D224 – declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România pentru luna precedentă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !