27.000 orădeni cer ajutor termic

4Comentarii
27.000 orădeni cer ajutor termic
ORADEA – Sperietoarea desfiinţării subvenţiilor la energie termică începând din această iarnă a rămas fără acoperire în realitate. Nu doar că administraţia locală a păstrat măsura acordării de sprijin familiilor cu venituri mici, dar numărul solicitanţilor din acest an a crescut, la nivelul Oradiei, cu aproximativ 10.000 faţă de anii trecuţi.

„Am înregistrat 27.587 cereri de subvenţie, faţă de 17.000 în urmă cu doi ani. Anul trecut acordarea de subvenţii nu s-a desfăşurat prin ASCO, aşa că nu avem o cifră exactă a solicitărilor”, spune Ionel Vila, directorul executiv al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO).
Faţă de această situaţie, directorul executiv susţine că nu a sărăcit semnificativ populaţia Oradiei, ci au fost instituite mai multe categorii de cetăţeni care merită subvenţie: „Anul acesta sunt zece categorii de beneficiari faţă de şapte, în trecut”.

Urmează verificări
Cererile se referă la termia furnizată prin CET, Transgex sau Distrigaz şi au fost analizate înainte de a fi soluţionate printr-o decizie de respingere sau acordare a ajutorului.
În prezent, funcţionarii ASCO sunt în faza scrierii deciziilor de acordare a subvenţiei. „Până acum au fost emise dispoziţii pentru 1.610 de asociaţii de proprietari. Între acestea, 1.291 sunt cereri depuse pentru termia furnizată de CET, între care 107 au fost respinse, 41 se referă la Transgex, una a fost respinsă şi 107 dispoziţii pentru gigacaloria produsă pe bază de gaz, dintre care una a fost respinsă”, spune Ionel Vila.

Cercetările, însă, nu se opresc aici, promite directorul executiv. Acesta susţine că între cererile depuse sunt 1.200 semnate de indivizi care susţin că au venit 0. „După ce vom trimite dispoziţiile de acordare a subvenţiilor, vom demara verificări ale beneficiarilor prin finanţele locale şi apoi prin Direcţia Finanţelor Generale din Cantemir, pentru a verifica acurateţea datelor referitoare la veniturile declarate. Verificările vor începe cu cei 1.200 care susţin că nu au nici un venit. Aş vrea să anunţ populaţia că vom ţine cont de toate turnătoriile vecinilor”, anunţă Ionel Vila.

Cristina Ghilea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor