298 de cotroale cu 204 amenzi

Reactualizat la:
3Comentarii
298 de cotroale cu 204 amenzi
În multe firme şi instituţii nu se iau măsuri de prevenire a incendiilor.

298 de controale în opt localităţi bihorene, la 240 de firme şi 50 de instituţii, soldate cu depistarea a 1307 încălcări ale actelor normative despre apărarea împotriva incendiilor, 538 de nereguli, 204 amenzi în sumă de 143.500 lei.
Acesta este, pe scurt, bilanţul activităţii de prevenire împotriva incendiilor derulată în februarie de către pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor.

Acte şi acţiuni

Pompierii au transmis că multe din problemele depistate se leagă de actele de organizare şi conducere a activităţii de apărare împotriva incendiilor, dar şi de încălcări de ordin tehnic. De pildă, pompierii au găsit în unele unităţi sobe cu acumulare de căldură care prezintă fisuri, coşurile de evacuare a fumului nu sunt curăţate periodic şi nu sunt izolate faţă de materialele combustibile din structura podului. Arderea resturilor menajere nu se face peste tot ca la carte, în spaţii special amenajate astfel că există pericolul de propagare a focului la construcţii din vecinătate. La unele firme şi instituţii controlate, instalaţiile electrice au unele improvizaţii şi sunt suprasolicitate (mai mulţi consumatori pe aceeaşi priză).

Nici voluntarii

 

Pompierii de la Inspecţia de Prevenire au aflat că membrii unor serviciil din unele localităţi bihorene nu au controlat gospodăriile şi firmele consiliului local unde activează, iar unii inspectori de protecţie civilă din unele localităţi „nu se implică suficient în activitatea în domeniul situaţiilor de urgenţă fapt pentru care eficienţa este scăzută” (fiindcă nu s-a analizat semestrial capacitatea de apărare împotriva incendiilor de către cei în drept la unităţile controlate).

Incendii

 

Multe din aceste nereguli depistate de pompieri au cauzat în februarie 55 de evenimente nedorite: 18 dintre acestea (33%) au fost provocate din pricina unor defecţiuni la sistemele de încălzire şi coşuri de fum, iar 11 incendii (20%) au izbucnit din cauza instalaţiilor electrice defecte sau improvizate.Pentru a reduce numărul de incendii, pompierii roagă bihorenii să se informeze despre echipamentele electrice şi reguli de exploatare şi folosire ale mijloacelor de încălzire pe site-ul ISU Bihor www.isubihor.rdsor.ro.
O.Ş.

 

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor