3, 2, 1: O-bli-go!

De Călin Corpaş
Teo şi Alex mic, interpretându-i pe amorezi
Teo şi Alex mic, interpretându-i pe amorezi
Obligaţi la improvizaţie, Obligo s-au achitat de sarcini, obiectivul fiind atins: hohotele (de râs) au dominat fondul sonor.

Festivalul Toamna Orădeană îşi continuă firul preponderent indoor al prescurtatei sale ediţii din acest an. Miercuri seară, trupa Obligo a reuşit să umple sala Casei de Cultură Oradea, din Piaţa Ferdinand. Unii dintre cei prezenţi păreau a fi familiarizaţi cu ceea ce înseamnă un spectacol de improvizaţie. Alţi spectatori veniseră mai mult din curiozitate, din ce văzuseră pe Youtube sau ce auziseră de pe la prieteni.

Judecând după reacţiile din sală, s-ar putea spune că celor de la Obligo le-a ieşit show-ul, chiar dacă după spectacol o voce sau două opinau că „data trecută parc-a fost mai fain”. Cu precizarea că „data trecută” a fost într-un club, nu într-o casă de cultură. Aşadar, oarecum altfel.

Obligo nu face stand-up comedy. Nu are în recuzită vulgarităţi. În schimb, încearcă să implice publicul cât mai mult, cu un umor debordant, înţeles de toţi chiar dacă e în limba… rusă. Bileţelele împărţite în sală şi cuvintele aiurea înscrise pe acestea de către public s-au făcut auzite pe scenă, actorii fiind obligaţi să improvizeze dialoguri spumoase, într-o cheie (mai mult sau mai puţin) logică, folosindu-se de cuvintele găsite pe bileţele reprimite din public. Băgate într-o urnă şi extrase apoi aleatoriu. De pildă, astfel am aflat că pe câinele din magazinul cu murături îl cheamă „futil”…

Titanic pe Criş

Mai mult, salvarea Titanicului a purtat amprenta sonoră a onomatopeelor scoase de Ioana şi Radu, spectatorii aduşi pe scenă. N-au fost singurii spectatori integraţi în spectacol. La propriu. Doi amorezi din sală – studenta Anca şi curtenitorul său auto-devoalat ca fiind de meserie strungar – au fost chemaţi pe scenă pentru a asista la interpretarea originală Obligo a primei lor întâlniri amoroase, petrecută chiar pe malul Crişului. Iar Obligo au fost obligaţi să le asculte indicaţiile preţioase!

Finalul l-a scos în evidenţă încă o dată pe Teo – cel mai expresiv membru al trupei. Transformându-se instant în concurent „X Factor”, savurosul showman şi-a încântat tânărul public cu interpretări delirante. Din care n-avea voie să lipsească parodierea ultra-difuzatei „Vara nu dorm”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !