3.378 de copii, trecuti prin Scoala vietii la ISU Bihor

3.378 de copii, trecuti prin Scoala vietii la ISU Bihor
Pompierii au reuşit să predea informaţii despre viaţă la 3.378 de copii.

Că nivelul de încredere a românilor în pompieri este extrem de mare o dovedeşte şi faptul că săptămâna trecută, la „Şcoala altfel”, 3.378 de copii au vrut şi au reuşit să parcurgă „Şcoala vieţii”, cu ajutorul pompierilor bihoreni.

 Cu o mie mai mulţi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a bătut toate recordurile şi s-a întrecut chiar pe sine la capitolul interes din partea cetăţenilor civili.

Pompierii militari bihoreni s-au pregătit să primească în zilele din săptămâna „Şcoala altfel” peste 2.300 de copii, dar în final, au contabilizat cu o mie de copii mai mulţi decât programările iniţiale.

De luni până vineri inclusiv, pompierii de la toate staţiile şi substaţiile din Oradea şi judeţ au predat, câte 90 de minute, la sute de grupuri de copii preşcolari, elevi de gimnaziu şi liceeni lecţii de salvare de vieţi omeneşti. Pregătiţi nemţeşte pentru întâlnirile cu copii şi conştienţi fiind că orice lecţie predată poate însemna multe vieţi salvate, pompierii bihoreni i-au învăţat pe copii, în funcţie de vârsta acestora, cum se pot salva din situaţii critice şi cum pot, la rândul lor, să îi salveze pe cei dragi apropiaţi lor, dacă ajung în situaţii de urgenţă.

 Interes pentru viaţă

Pompierii şi-au conceput astfel lecţiile pentru copii încât aceştia să înţeleagă că situaţiile de urgenţă pot fi în mare parte prevenite, iar atunci când se întâmplă, ei, copiii, trebuie să acţioneze corect şi fără panică, pentru a se salva şi a-şi salva părinţii, surioarele, frăţiorii sau prietenii.

Pentru a-i învăţa lucruri salvatoare, pompierii au realizat pentru fiecare grup de copii un amplu periplu în lumea miraculoasă a primului ajutor şi universul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Atât de mare a fost impactul asupra copiilor ce au învăţat la Şcoala Vieţii de la ISU, încât unele cadre didactice nu s-au putut abţine şi au transmis mulţumiri pompierilor atât pentru răbdarea cu care au predat copiilor cât şi pentru informaţiile utile, pline de suspans şi captivante date minorilor.

 Să fim pregătiţi

Chiar dacă Şcoala altfel s-a încheiat, pompierii anunţă că vor continua cursurile de la Şcoala Vieţii în unităţile şcolare, prin derularea campaniei „Să fim o naţiune pregătită”, concepută şi susţinută de ISU Crişana Bihor.

Astfel, pompierii vor continua să pregătească copiii prin predarea de lecţii deschise, exerciţii de evacuare, precum şi prezentări şi dezbateri cu privire la cele mai importante aspecte din domeniul situaţiilor de urgenţă.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !