3.500.000 lei pentru Centrul Oncologic Oradea

1Comentariu
3.500.000 lei pentru Centrul Oncologic Oradea
Lucrările de amenajare a Centrului Oncologic Oradea în valoare de 3.500.000 lei, au început în prima săptămână din septembrie.

O parte din banii alocați lucrărilor sunt din fondurile Primăriei Oradea, iar cealaltă parte din fondurile proprii ale Spitalului Municipal. Banii sunt destinați amenajării etajelor III și IV din cadrul Centrului Oncologic Oradea. La data comunicării, această zonă nu era încă funcțională, ea urmând să fie amenajată corespunzător până la sfârșitul acestui an. Aici va fi amenajată Secția de hematologie, dar și unitatea de transfuzii, se precizează într-un comunicat trimis de Primăria Oradea. Firma care a câștigat licitația pentru executarea lucrărilor în valoare de 3.500.000 lei este S.C TRAMECO SRL.

„Amenajarea acestor două etaje este necesară în vederea creșterii calității actului medical, precum și pentru creearea condițiilor optime pacienților spitalului. Ținând cont de numărul mare de pacienți și de activitatea complexă din cadrul Centrului Oncologic, era necesară amenajarea etajelor III și IV. Prin amenajarea corespunzătoare și a acestor două nivele încă nefuncționale se vor acoperi multe dintre cerințele și nevoile spitalului și ale pacienților săi. Lucrarile de amenajare a etajelor III si IV constă în compartimentarea spațiilor existente, precum și în execuția lucrărilor de instalații electrice, sanitare, gaze medicale, etc.”, ne-a declarat directorul financiar, Maria Silaghi.

Etajele I şi II sunt destinate secţiei oncologie medicala. Clădirea P+2 asigură circuitele necesare desfăşurarii în sistem integrat a serviciilor medicale oncologice. La parter sunt amplasate cabinetele ambulatorii de oncologie medicală, paturi pentru spitalizarea de zi şi laboratorul de radioterapie.

Centrul Oncologic orădean a fost inaugurat la finalul anului 2012, însă inițiativa construirii a apărut în anul 2010, când în şedinţă de Consiliu Local s-au aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru acesată importantă investiţie. După deschidere, centrul a preluat o serie de cazuri oncologice, pentru care pacienții erau nevoiți înainte să facă drumul la Cluj sau alte centre învecinate. În anul 2012 s-a aprobat supraetajarea cu încă două nivele a Centrului Oncologic cu scopul asigurării spaţiului adecvat desfăşurării activităţii medicale în alte patologii oncologice.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor