3 parcuri amenajate în 2015

Reactualizat la:
3 parcuri amenajate în 2015
Dacă anul trecut au fost amenajate 5 hectare de parcuri (Salca I, Xenopol-Oneştilor, Ion Bogdan), în 2015, primăria plănuiește să amenajeze 8 hectare distribuite în trei parcuri.

Parcul Arena, în șanțul Cetății Oradea – va avea o suprafață de 1,4 ha și va fi amenajat în șanțul de sud al Cetății Oradea, pe partea dinspre strada Griviței. Valoarea totală a lucrării este de 2.717.471 lei cu TVA și se va realiza din resurse financiare nerambursabile.

Parcul va avea o suprafață amenajată cu gazon de peste 5000 mp. Pe lângă aceasta, vor fi amenajate suprafețe cu gard viu, cu arbuști, se vor amenaja alei pietonale cu pietriș și piatră cubică.

Parcul Arena Parcul Arena ©

Parcul Arena are prevăzut un țarc circular pentru manej, care va permite organizarea de activități interactiv/educative și sportive cu cai, ponei, expoziție cu animale de companie, expoziții demonstrative.

„Parcul Arena va fi un spațiu cu dublă funcție. Pe de o parte, el va fi un parc urban care va răspunde nevoii de recreere a locuitorilor, dar va fi și o zonă care se va preta foarte bine organizării unor evenimente cum sunt Serbările Cetății Oradea sau altele de acest gen”, potrivit arhitectului Ernest Pafta, cel care a realizat documentația pentru acest proiect.

Parcul Salca II – Proiectul parcului prevede realizarea unui pârâu cu o suprafață de 72 mp, care se va deversa în lacul existent în Pârâul Salca I și care, cu ajutorul unei pompe, va fi recirculat.

Parcul Salca II Parcul Salca II ©

Parcul Salca II va cuprinde alei pietonale asfaltate, o pergolă pe stâlpi de zidărie de cărămidă aparentă, trei locuri de joacă destinate copiilor, o cascadă pe două părți – una care se prelinge pe suprafața peretelui, orientată spre locul de odihnă și cealaltă ca o cascadă îngustă, cu cădere spre un lac mic, care face legătura cu lacul realizat în prima etapă, dar și un amfiteatru în aer liber, dezvoltat în jurul unei scene circulare.

Pe lângă acestea, parcul va fi dotat cu panouri de informare, fântâni cu apă potabilă, o fântână cu apă pentru câini, toalete ecologice, bănci de odihnă, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, corpuri de iluminat încastrate în pavaj, două poduri pentru traversarea pârâului existent, rețea de irigat.

Valoarea totală a lucrărilor este de 3.194.422 lei cu TVA.

Parc în zona străzii Liszt Ferenc – Primăria Oradea va amenaja un parc deoarece nu există în loc de joacă pentru copiii de la blocurile și casele din zonă.

Noul parc este prevăzut cu alei pietonale, bănci de odihnă, sistem de iluminat public, sistem de irigație.

Valoarea totală a lucrărilor pentru acest parc este de 275.000 lei.

DSC_0267 Parc nou în zona străzii Liszt Ferenc ©

„Toate aceste lucrări au ca termen de finalizare fie toamna acestui an, fie cel târziu primăvara anului 2016”, a spus primarul Ilie Bolojan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !