30 de ani cu Spitalul de Recuperare din Băile felix

De Otilia Șandor
30 de ani cu Spitalul de Recuperare din Băile felix
200 de oameni au fost invitați la aniversarea a 30 de ani a Spitalului de Recuperare din Băile Felix.

În 28 octombrie, Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix a sărbătorit 30 de ani de la înființare, iar săptămâna trecută a fost marcat momentul aniversar printr-o reuniune a unui număr de 200 participanți, reprezentați de actualii și foștii salariați.

Evenimentul a debutat prin vizitarea spitalului de către invitați, urmat de festivitatea propriu-zisă, deschisă de către managerul unității, conf. Univ. dr. Nicoleta Ramona Suciu. După cuvintele de bun venit, managerul a punctat momentele de referință în istoria spitalului precum și evoluția structurii organizatorice, a conducerii spitalului, a resurselor umane, a dotării și finanțării.

A transmis încredere

Managerul a transmis colegilor angajați: ,,Aveţi încredere în forţele dumneavoastră, în profesia dumneavoastră şi să nu-i uitaţi pe cei care v-au pregătit pentru cunoaştere şi pentru viaţă, prin ştiinţă şi educaţie!”

Au fost prezenți și reprezentanții partenerilor instituționali ai spitalului: prefectul Ioan Mihaiu prof. univ. dr. Florian Bodog, senator și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, dr. Carmen Pantiș, președinta Colegiului Medicilor Bihor, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Județean, dar și Cristian Laza, primarul de la Sânmartin.

Promisiuni pentru oameni

Momentul emoționant l-a constituit rememorarea evenimentelor din spital, de către foștii și actualii salariați.
Managerul a făcut o punte între trecut, prezent și viitor, promițând oamenilor că spitalul pe care îl conduce „va continua să își realizeze, la aceleași standarde calitative, misiunea şi obiectivele sale în beneficiul pacienților”.

FACT BOX

Istoricul Spitalului de Recuperare

Cele mai importante momente de referință au fost de-a lungul anilor în:

1976- demarează construcția clădirii;
1988 – Consiliul Popular al judeţului Bihor emite ,,actul de naştere al spitalului” – decizia nr. 489/1988;
1992 – fostul sanatoriu de copii 1 Mai se reorganizează ca şi secţie a spitalului;
– 1998 – se schimbă sistemul de finaţare a spitalului, prin înfiinţarea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate;
2000 – spitalul dobândeşte statutul de ,,spital clinic”;

– 2002 – spitalul este declarat unitate sanitară de interes public naţional, prin H.G. nr. 1106/2002;
– 2008 – se înfiinţează ambulatoriul integrat propriu;
– 2011 – unitatea e clasificată în categoria II M, o consființire a competenţei înalte în specialitatea R.M.F.B.;
– 2011 – au fost reabilitate integral săli bazine hidrokinetoterapie ale celor 2 secţii de adulţi din Băile Felix;
– 2011 – în cadrul proiectului BIHARMED (proiect finanţat de UE prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria- România 2007-2013, pe Axa prioritară 2 – „Întărirea coeziunii sociale şi economice în zona de frontieră”), Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix a achiziţionat , recepţionat şi instalat un dispozitiv robotizat de reeducare a mersului LOKOMAT, care vine în ajutorul recuperării bolnavilor cu probleme locomotorii;
– 2012 – au fost reabilitate integral saloanele celor 2 secţii de adulţi din Băile Felix;

– 2013 – a fost achiziționat dispozitivul robotizat pentru reeducarea membrelor superioare , finanțat din veniturile proprii ale spitalului;
– spitalul primeşte acreditarea din partea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor;
– 2014 – a fost achiziționat dispozitivul robotizat pentru reeducarea membrelor inferioare la copii, finanțat din veniturile proprii ale spitalului;

– 2016- încep lucrările de foraj apă geotermală, care se vor derula pe parcursul a 3 ani;
– 2017 – Echipament robotizat de reeducare a mâinii, Verticalizator pentru posturare şi reabilitare neurologică, Echipament pentru reabilitare neuromotorie prin stimulare multisenzorială cu realitate virtuală, Studiu de fezabilitate pentru construcţie nouă Secţie Clinică Spital şi Ambulator integrat – Recuperare neuropsihomotorie şi R.M.F.B. Copii – Băile 1 Mai0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !