30 de ani de tradiţie la Tilecuş

30 de ani de tradiţie la Tilecuş
Scopul festivalului a fost acela de a omagia contribuția mai multor generații la păstrarea autenticității, a tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului.

Satul Tilecuş a găzduit la Căminul Cultural duminică, 6 iulie, un spectacol folcloric, Festivalul „Cununa de pe Criş“. Dansul, muzica şi voia bună au fost gazdele celei de-a 30-a ediţii a Festivalului „Cununa de pe Criş“, organizat de Primăria Comunei Tileagd şi Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale din Bihor și Ansamblul folcloric „Cununa de pe Criș”. Ora 15 a dat startul sărbătorii, unde au putut fi văzute ansamblurile folclorice din: Tileagd, Tilecuș, Vadu-Crișului, Șuncuiuș, Bălnaca, Luncșoara, Taraful „La obârșii, la izvor” din Oradea, care prin prestația lor au încântat publicul prezent. De asemenea au fost invitați tineri interpreți de muzică populară cum ar fi: Mădălina Ilea, Maria-Alexandra Secan, Violeta Gherman, Anca Pavel, Andreea Codrean, Romina Nemeș, Monica Blaga, Andreea Pușcaș, Nicoleta Ștef, Giorgiana Golpoian, Tania Bodea, Patricia Rus, Isabela Bodea, a căror prezență scenică a confirmat dorința lor de păstrare și valorificare a tezaurului moștenit. Organizarea evenimentului a fost asigurată de Primăria Tileagd, în frunte cu primarul Adrian Codrean, precum și de prof. Maria Ardelean care prin implicare și determinare, timp de 30 de ani, și-a pus priceperea și iscusința în promovarea valorilor culturii tradiționale locale.

Mădălina Faur0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !