30 de dascăli au aruncat prosopul

Nici în acest an examenul unic de titularizare nu a fost lipsit de incidente. În prima zi a concursului, 1.765 de dascăli au fost prezenţi în sălile de examen. Trei cadre didactice au fost eliminate pentru tentativă de fraudă.

Doi dascăli încercau să copieze, iar unul să comunice cu exteriorul cu ajutorul telefonului mobil. Anul acesta, metodologia de concurs le-a oferit candidaţilor şansa de a scăpa de situaţia penibilă de a obţine o notă nedemnă de statutul de cadru didactic.

Astfel, după aflarea subiectului, candidaţii aveau posibilitatea de a se retrage din examen, fără să fie notaţi. „Au renunţat cei care nu au fost destul de siguri pe ei şi nu au vrut să ia o notă mai proastă, sau cei care în anii anteriori au obţinut la concurs o notă mai mare, acum putând merge cu ea mai departe”, a afirmat inspectorul şcolar general Liliana Antonescu.

30 au renunţat

Numărul dascălilor care au conştientizat că nu s-au pregătit suficient pentru obţinerea unui post a fost 30. Renunţarea la susţinerea examenului se face pe baza unei cereri din partea candidatului, cerere care se ataşează la foaia de concurs. Aspectul pozitiv al acestei manevre este faptul că dascălii scapă de umilinţa la care sunt supuşi la momentul afişării notelor slabe obţinute. Un alt candidat a pierdut examenul din acest an pentru că a întârziat.

Ieri au fost examinaţi la limba maternă învăţătorii, institutorii şi educatorii care vor lucra în clase cu predare în limba maghiară. Pentru această probă s-au înscris 107 învăţători şi institutori, din care s-au prezentat 84. Aceştia au fost examinaţi la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. La Şcoala Generală „Dacia” au fost examinate 48 de educatoare, din 58 înscrise.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !