30 de lucruri despre caini

Reactualizat la:
30 de lucruri despre caini
Indiferent dacă faceţi turul unei ţări sau al unui oraş, verificaţi aceste 30 de strategii care vă vor face amândurora, dumneavoastră şi prietenului patruped, o excursie mai sigură şi mai distractivă.

Pe primul loc, vizita la veterinar! Şi apoi…vacanţa!

1.Aranjaţi o întâlnire cu medicul veterinar pentru a lua “actele” câinelui.

Câinele dumneavoastră va avea nevoie de o examinare medicală pentru a putea beneficia de documentele necesare călătoriei. Legea cere ca patrupedele care călătoresc împreună cu proprietarii dintr-o ţară în alta, indiferent dacă pleacă cu maşina, cu trenul sau cu avionul, trebuie să aibă carnetul de sănătate completat de către medicul veterinar şi un certificat al vaccinurilor antirabice.

2.Întrebaţi veterinarul care sunt factorii fizici care ar putea afecta călătoria. De exemplu, câinii cu botul turtit sau lat, precum cei din rasa Boxer, Pugs sau Bulldog, sunt predispuşi problemelor respiratorii în timpul călătoriei cu avionul.

3.Încercaţi să aflaţi cât mai multe despre riscurile pe care le puteţi întâmpina la destinaţie. Medicul  veterinar este cel mai în măsură să vă ofere toate informaţiile cu privire la paraziţi sau la anumite infecţii.

4.Cereţi sfatul medicului, indiferent dacă patrupedul dumneavoastră are un temperament adecvat în timpul călătoriilor. Nu uitaţi faptul că unele patrupede sunt nervoase atunci când intră în cabinetul medicului veterinar. A cere unui veterinar să evalueze temperamentul câinelui în clinică, nu este un lucru foarte practic.

5.Dacă la finalul călătoriei întâmpinaţi probleme cu patrupedul nu ezitaţi şi mergeţi la veterinar. Dacă aveţi o urgenţă, apelaţi la “Pagini Aurii”: acolo veţi găsi cu certitudine adresele şi numerele de telefon ale cabinetelor veterinare.

 

Pregătiţi-vă pentru călătoria cu avionul

6.Contactaţi direct liniile aeriene pentru a afla cerinţele specifice.

7.Respectaţi regulile călătoriei la bordul avionului. Pentru a fi acceptaţi în cabină, câinii de talie mică trebuie ţinuţi într-o cuşcă plasată sub scaunul pasagerului. Nu daţi drumul câinelui din cuşcă odată ce aţi ajuns la bord: nu numai că este neplăcut pentru ceilalţi pasageri dar puteţi fi dati afară din avion.

8.Câinii de talie  mijlocie şi mare sunt nevoiţi să călătorească în compartimentul destinat bagajelor.

 

Ţineţi cont de condiţiile oferite de cargo

9.Înainte de îmbarcare vorbiţi cu personalul calificat despre condiţiile de hrănire ale animalelor care călătoresc în compartimentul cu bagaje.

10.Alegeţi întotdeauna zborurile directe. Astfel, veţi fi ocolit de greşelile şi încurcăturile care pot apărea în cazul transferurilor dintre zboruri.

11.Deşi recomandate uneori, tranchilizantele nu sunt cea mai eficientă soluţie. Există linii aeriene care nu acceptă câini sedaţi la bordul avioanelor.

12.Întotdeauna călătoriţi în acelaşi avion cu câinele dumneavoastră.

13.Ataşaţi de cuşcă o plăcuţă cu numele câinelui, numele dumneavoastră, adresa şi numărul de telefon. Deasemenea, vă sfătuim să adăugaţi şi o notă către persoana care se ocupă de bagaje în care să o rugaţi să vă contacteze în cazul în care apar probleme.

14.Asiguraţi-vă că încuietoarea cuştii este sigură. Nu puţine au fost cazurile când, din cauza încuietorilor proaste animăluţele au ieşit din cuşti.

15. Dacă întâmpinaţi probleme pe parcursul călătoriei, sau dacă patrupedului dumneavoastră i se întâmplă ceva din cauza personalului, nu ezitaţi şi anunţaţi organele autorizate.

 

 

 

Pregătirea bagajelor pentru prietenul dumneavoastră

16.Mai întâi de toate, pregătiţi o trusă de prim ajutor. Luaţi tot ce este necesar şi recomandat pentru sănătatea câinelui dumneavoastră. Ar fi indicat să luaţi cu dumneavoastră şi reţetele prescrise de către medicul veterinar.

17.Fiţi sigur că nu aţi uitat să puneţi etichete cu datele dumneavoastră la valize dar şi la cuşca patrupedului.

18.Purtaţi permanent asupra dumneavoastră o fotografie a câinelui. Dacă din întâmplare acesta din urmă se pierde sau se rătăceşte pe parcursul călătoriei, o fotografie vă va fi de mare folos.

19.În momentul în care v-aţi decis să plecaţi în vacanţă cu parupedul gândiţi-vă că va fi o plăcere pentru el să descopere în timpul călătoriei câteva obiecte “personale”! Mingiuţa/jucăria preferată, vasele din care bea apă sau din care mănâncă.

20.Dacă plecaţi la drum cu maşina, nu uitaţi să luaţi de acasă câteva sticle cu apă proaspătă pentru câine.

21.Pentru ca patrupedul să fie în siguranţă pe tot parcursul drumului, puteţi folosi  centura de siguranţă.

22.Dacă nu folosiţi o cuşcă pentru patruped în timpul călătoriei,  optaţi pentru un ham. La fel ca şi oamenii, câinii se pot accidenta destul de grav dacă nu sunt asiguraţi în timpul călătoriei.

23.Faceţi mici popasuri din când în când. Cel puţin din două în două ore trebuie să vă opriţi pentru ca animalul să bea apă, să-şi facă necesităţile, să bea apă sau să facă puţină mişcare.

24.Folosiţi lesa la fiecare oprire. Asiguraţi-vă că lesa are şi plăcuţa de identificare.

25.Niciodată să nu vă lăsaţi câinele în maşina parcată, pe timp de vară. Temperatura din maşină se poate ridica până la aproimativ 120 grade Celsius în doar câteva minute, chiar în cazul în care un geam este puţin întredeschis.

 

Sugestii pentru cazarea la hotel

26.Rezervaţi-vă camera înainte de a pleca de acasăşi, înainte de toate, interesaţi-vă dacă hotelul ales primeşte şi animale de companie. 

27.Ţineţi câinele în lesă, când ieşiţi din hotel precum şi atunci când intraţi.

28.Trebuie să fiţi un oaspete serios! Curăţaţi, dacă este cazul, murdăria lăsată în urmă de câinele dumneavoastră.

29.Nu lăsaţi niciodată câinele singur într-o cameră de hotel. Dacă totuşi nu aveţi încotro, închideţi-l în cuşcă până la sosirea dumneavoastră.

30.Planificaţi din timp vacanţa pentru ca aceasta să fie o reuşită. Alegeţi cu grijă locul în care doriţi să vă petreceţi vacanţa, ţinând cont că patrupedul vă va însoţi. Nu uitaţi de lucrurile necesare, atât pentru dumneavoastră cât şi pentru micul prieten, de carnetul de sănătate, de vizita obligatorie a medicul veterinar şi, nu în ultimul rând, de obţinerea cazării într-un hotel care permite accesul animalelor de companie.

Dacă toate aceste sfaturi for fi îndeplinite întocmai, nu veţi avea nimic de regretat. Dumneavoastră şi prietenul necuvântător veţi fi mândri de o asemenea vacanţă!

 

Mihaela ISTRATE

 

Articol din revista DOG MAGAZIN0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !