30 de oameni dati afara de la Judetean!

4Comentarii
30 de oameni dati afara de la Judetean!
30 de angajaţi TESA vor fi daţi afară în mai puţin de o lună, de la Spitalul Judeţean.

Spitalul Judetean va trebui să se descurce cu câteva zeci de angajati mai puţin. Ordinul ministerial 1224/2010 indică faptul că la spitale cu 800 – 1000 de paturi, aşa cum este Spitalul Judeţean Oradea, pot fi angajaţi doar 55 de oameni la compartimentele TESA.

Managerul spitalului, dr. Carmen Pantiş, a relatat că în prezent lucrează 85 de oameni în administraţie, aprovizionare şi alte compartimente TESA, astfel că reducerea va afecta 30 de oameni. Partea plină a paharului văzut de manager este că Judeţeanul ar avea mult mai puţini angajaţi TESA ca alte unităţi similare din ţară, unde sunt angajaţi chiar şi 250 de oameni şi unde reducerea de personal va fi mai mare.

Pleacă singuri

De altfel, fiind cea mai mare unitate cu paturi din Bihor, la Spitalul Judeţean se preconizează a se efectua şi cea mai mare reducere de personal TESA, celelalte spitale având un număr mai mic de angajaţi TESA.

Reducerile de personal TESA din spitalele româneşti fac parte din planul de restructurare a sistemului sanitar din ţară, în speranţa reducerilor de cheltuieli şi mai ales a eficientizării activităţilor medicale.

În timp ce 30 de oameni vor fi daţi afară de la Spitalul Judeţean, alţi angajaţi de aici pleacă singuri. Luni, doi asistenţi de la Radiologie l-au anunţat pe manager că merg să lucreze la spitalul privat din oraş.

O.Ş.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor