30 de sancțiuni în urma neregulilor descoperite – controalele continuă

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
2Comentarii
30 de sancțiuni în urma neregulilor descoperite – controalele continuă
© Foto: Arhiva ISU Crisana
Controale efectuate de personalul Inspecţia de Prevenire a ISU Crişana continuă şi în perioada următoare.

În perioada 5 – 9 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control la spaţii cu afluenţă de persoane din categoría cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale din judeţ.

Din cele 21 de controale planificate la spaţiile din categoría menţionată, personalul Inspecţiei de Prevenire a executat un număr de 12 astfel de acţiuni inopinate, nouă dintre obiectivele vizate fiind închise la data efectuării controalelor.

În cadrul acestor activităţi, derulate atât pe timp de zi, cât şi de noapte, cadrele Inspecţiei de Prevenire au depistat 35 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, nouă dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 avertismente şi şase amenzi în valoare de 28.500 lei.

Principalele deficienţe au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie (stingătoare), neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă şi exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice.

Neregulile constatate la spaţiile controlate în intervalul 5 – 9 noiembrie, nu s-au încadrat în categoria celor prevăzute în Hotărârea de Guvern nr.915 /2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți.

„Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate, instituţii şi localităţi) din întreg judeţul” a precizat căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor