300 de arbori au fost plantaţi în Oradea în cadrul campaniei de primăvară

De Oana Farcas
10Comentarii
300 de arbori au fost plantaţi în Oradea în cadrul campaniei de primăvară
© Foto: PMO
În cadrul campaniei de plantare a arborilor, din această primăvară, Primăria Oradea a recepționat cei 300 de arbori sădiți de firma Aquaplant Oradea pe mai multe amplasamente din oraș.

Campania de împrospătare a spaţiilor verzi a început la data de 1 martie și a cuprins două etape, 1 – 8 martie și 9 – 19 martie, în care au fost plantați arțari, tei, magnolie, prun decorativ, platan, pin, frasin, dud, mesteacăn, brad, carpen și arbore de mătase.

Plantările au cuprins toate cartierele orașului: str. Alexandru Andrițoiu, str. Podului, Parc zona Lacul Roșu, Parc Ghioceilor, Parc Sala Sporturilor ”Antonio Alexe”, Parc Padișului, locul de joacă de pe str. Șelimbărului, zona Nufărul, parc Calea Clujului, str. Atelierelor, str. Barcăului, scuar Piața Devei, str. Traian Blajovici, scuar Traian Blajovici, str. Roman Ciorogariu, Parc Principatele Unite, str. Armatei Române, str. Aluminei, str. Mircea Eliade etc.

„Începând cu acest an, una din prevederile caietului de sarcini este montarea de către prestator a unui manșon de protecție la baza tulpinii arborelui, pe o înălțime de minim 0,40 m. Rolul acestui manșon este unul de protecție împotriva rănirii arborelui în timpul operațiunii de cosire a vegetației”, a precizat Mircea Stejeran – șeful Serviciului lucrări și servicii publice din cadrul Primăriei Oradea.

Firma de la care s-au achiziționat arborii este S.C Aquaplant S.R.L., aceasta ocupându-se de lucrările de plantare și având obligația să îi întrețină timp de 2 ani, cât este termenul de garanție. Valoarea primei tranșe de arbori este de 270.000 lei (fără TVA).

Foto: PMO ©

Potrivit municipalității, în noiembrie 2019, s-a încheiat un acord-cadru de furnizare și plantare arbori cu firma Aquaplant Oradea, pe o perioadă de 3 ani, în care se prevede plantarea unui număr de 2.100 de arbori de dimensiuni mari, cu o înălțime de 4 metri și o circumferință de 24 cm.

Foto: PMO ©10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor