300 de fermieri si specialisti la Zilele graului, in Diosig

Aspect de la Ziua Graului 2010
Aspect de la Ziua Graului 2010
Evenimentul, aflat la a patra ediţie, este organizat de Agroind Cauaceu.

Acţiunea a avut loc în câmpurile experimentale ale societăţii de la Diosig. La cea de-a patra ediţie a Zilei graului au participat aproximativ 300 de fermieri din judeţul Bihor, dar şi din judeţele limitrofe, specialişti din agricultură, directorul Direcţiei Agricole Bihor Nicolae Hodişan, dar şi primarul Diosigului, Bacso Laszlo. Participanţii au aflat noutăţi despre diversitatea şi calitatea soiurilor chiar de la specialiştii firmelor producătoare de sămânţă, care au prezentat avantajele folosirii propriilor produse, condiţiile şi tratamentele prin care au trecut loturile, dar şi recolta ce se poate realiza dacă sunt urmate pas cu pas indicaţiile specialiştilor.

Dan Corbuţ, managerul general al SC Agroind Cauaceu SA a deschis această ediţie a Zilei graului. Au urmat apoi 

prezentări şi discuţii de specialitate la fiecare lot experimental pe parcursul a două ore. Şi fiindcă Dan Corbuţ s-a dovededit a fi de fiecare dată o gazdă ireproşabilă, după acumulari intensive de informaţii şi după o expunere la soare în plin câmp mai multe ore în şir, toţi participanţii au putut diseca noutăţile aflate la o masă organizată la ferma Agroind Cauaceu de la Diosig. Aşa cum şi-a obişnuit invitaţii, organizatorii şi-au ademenit invitaţii şi cu o tombolă la care premiile au constat în saci de sămânţă de grâu şi tratamente speciale pentru această cereală. Pe lângă Ziua graului, societatea din Caucaeu reuneşte în fiecare toamnă, specialişti şi producători la Zilele porumbului, organizate în luna octombrie, în câmpurile sale experimentale de la Diosig.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !