300 de oameni salvaţi de inundaţii în Bihor

6Comentarii
300 de oameni salvaţi de inundaţii în Bihor
Pompierii au salvat de la inundaţii aproape 300 de oameni din Bălnaca şi mai mulţi turişti din zona Peştera Ungurului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a transmis că pe baza informaţiilor primite de la Administraţia Bazinală Ape Crişuri, în noaptea de 21/22.06.2010, au aflat că din cauza precipitaţiilor abundente, era posibilă o depăşire a cotei de inundaţie pe râul Crişul Repede în zona comunei Vadu Crişului.

Pentru a evita inundaţia în zonă, pompierii au înştiinţat Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la  Vadu Crişului, Auşeu, Şuncuiuş, Bratca, Bulz şi Aleşd şi s-au ocupat direct de evacuareapreventivă a 280 de persoane din Bălnaca, care locuiau într-o zonă expusă la inundaţii. Sătenii au fost cazaţi peste noapte la căminul cultural şi la şcoala din localitate.

Şi turişti

În plus, patru ofiţeri şi un subofiţer de la ISU Bihor s-au deplasat în zonă şi, împreună cu primarii localităţilor menţionate mai sus, au efectuat recunoaşteri în zonele potenţial a fi afectate de viitură. Au reuşit astfel, să convingă 15 turişti care şi-au amplasat corturile în zona peşterii Ungurului să se mute într-o zonă mai înaltă, pentru a fi protejaţi de eventuala viitură.
În noaptea de luni spre marţi, apele s-au revărsat în zonă, după cum se şi anticipase şi au fost inundate şase hectare de teren agricol de la Vadu Crişului, două hectare de teren agricol şi opt hectare de fâneţe din Groşi, iar drumul judeţean DJ 108I, din Lorău a fost inundat pe o lungime de circa 500 m cu o lamă de apă de 50 cm, a informat lt. Cristian Herţe, purtător de cuvânt la ISU Bihor.

În noaptea cu pricina, 40 de membri ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din zonele calamitate au intervenit cu saci de nisip şi două utilaje, astfel că marţi la amiază, când apele erau în retragere, pericolul unor noi inundaţii era mai scăzut.

O.Ş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor