33 de biserici noi în Bihor

44Comentarii
Parlamentarii au „prins” în bugetul de criză construirea a 806 biserici noi. 33 dintre aceste vor fi construite în Bihor.

BIHOR –  Se văd efectele alegerilor uninominale pentru Parlament. Aleşii Bihorului s-au înghesuit să „amendeze” bugetul de stat cu scopul de a onora o parte dintre promisiunile făcute în campanie. Rezultatul este că la nivel naţional vor fi construite 806 biserici, 242 şcoli generale, licee şi grădiniţe, 36 de spitale şi 37 de cămine culturale. Din cele 806 biserici, 83 vor fi construite în Olt, 58 în Suceava, 51 în Cluj şi Timiş, 37 de biserici în Sălaj, 36 în Maramureş, 34 în Bucureşti şi câte 33 de biserici în Bacău şi Bihor. 55 de milioane de RON vor fi dirijaţi în acest scop. Pentru fiecare lăcaş de cult vor fi alocaţi între 10.000 şi 400.000 RON.

Catedrala mai aşteaptă

12 dintre cele 33 de biserici din Bihor se vor construi la iniţiativa deputatului democrat liberal Ştefan Seremi: „Este vorba despre bisericile din Sânmartin, Holod, Finiş, Căpâlna, Tărcaia, Olcea, Cociuba, Hidişelu de Sus, Drăgesti, Lăzăreni, Husasău de Tinca şi Rogoz ”, a confirmat parlamentarul. La rândul său, parlamentarul Octavian Bot a obţinut fonduri pentru obiective din Oradea: pentru Spitalul Judeţean, pentru Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, unde a fost profesor, pentru Biserica cu Lună, Biserica Ortodoxa din Oncea, Biserica „Sfântul Stefan” din Parcul Ţăranilor.

Deputatul Ioan Roman a cerut si el bani pentru biserici, pentru doua terenuri de sport, un camin cultural, un drum si reteaua de canalizare din Cefa. Nu a primit insa decat o parte din sumele pe care ar fi vrut sa le aduca in colegiul sau parlamentar.

Deputatul social-democrat, Ioan Roman a reuşit să impună doar amendamentul privind alocarea a 200. 000 RON pentru grădiniţa din Cefa şi 100.000 ROn pentru două biserici, chiar dacă pe lista deputatului PSD figurau şi două terenuri de sport. Nici senatorul Ioan mang nu s-a bucurat de succes cu cererea privind surse de finanţare pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă din Oradea, în schimb a reuşit să obţină 300.000 RON pentru finalizarea lucrărilor la şcoala din Ţeţchea.

Veronica Bursasiu



44Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor