3,42 pensionari la un angajat în Bihor

3,42 pensionari la un angajat în Bihor
Deputatul Ştefan Seremi a prezentat măsurile de stimularea a mediului de afaceri şi rectificarea bugetului.

O creştere a deficitului bugetar la 7,3% de la proiecţia anterioara de 4,6%. Acesta e cadrul în care a fost recificat bugetul.„Majorarea ţintei de deficit bugetar vine pe fondul unei scăderi a veniturilor ale bugetului consolidat în acest an cu 17,4 miliarde de lei faţă de programul iniţial, ca urmare a scăderii veniturilor încasate din TVA ,4 miliarde lei, contribuţii sociale, 5 miliarde lei, şi venituri nefiscale ,4,1 miliarde lei. Cheltuielile bugetului consolidat sunt reduse cu 5,2 miliarde lei.Chiar şi în aceste condiţii sunt ministere care au primit fonduri cum cele ale: Justiţiei, Învăţământului, Transportului şi Muncii”, a spus Seremi.

12.057 beneficiari

Parlamentarul spune că au fost majorate fondurile de pensii şi fondul de şomaj cu 487 milioane lei, respectiv cu 895 milioane lei. „Fondul de pensii a fost majorat şi ca urmare a faptului că a crescut pensia minim. În bihor 12.057 persoane beneficiază de această creştere”, spune deputatul.În acelaşi context, Ştefan Seremi a declarat că în Bihor numărul salariaţiilor a scăzut cu aproximativ 18.000 ceea ce a dus la un raport de 3,42 pensionari la un angajat.

Trecând apoi în registrul stimulării afacerilor, parlamentarul a anunţat că impozitul forfetar va fi aplicat numai acelor firme care transferă sume mari de fonduri fără să desfăşoare o activitate deosebită, a căror activitate este suspectată de evaziune.

Descentralizarea, numărătoare inversă

Trecerea direcţiilor judeţene din subordinea ministerelor de resort în cea a consiliilor judeţene este o chestiune de timp a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă consilierul judeţean PDL Ionel Avrigeanu. Aceasta se va întâmpla doar după o analiză standard a costurilor şi o evaluare. Procesul face parte din acţiunea de descentralizarea iniţiată de guvern. „ Toate serviciile deconcentrate trebuie să fie în subordinea consiliilor judeţene. Acestea vor avea mai multe atribuţii”, a spus consilierul judeţean Ionel Avrigeanu. „Se va termina cu vechea practică din perioada în care eram la Consiliul Judeţean Bihor în sensul că primeam sarcini dar nu veneau fonduri. Dar toate toate instituţiile vor trebui să-şi optimizeze foraţa de muncă în funcţie de nămărul de locuitori pe care îi va deservi”, a a avertizat deputatul Ştefan Seremi.

Veronica Bursaiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !