35.600 de vaccinuri si seringi pentru grupe de risc

35.600 de vaccinuri si seringi pentru grupe de risc
35.600 de doze de vaccin sezonier antigripal se vor da persoanelor cu risc, iar în farmacii sunt produse şi pe bază de plante.

Un număr de 35.600 de bihoreni vor beneficia gratuit, de la Ministerul Sanatatii, de tot atâtea doze de vaccin antigripal, iar bihorenii sănătoşi se pot imuniza cu vaccinuri sau produse pe bază de plante din farmacii.

Medicii inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor informează că au primit de la minister prima tranşă de 35.600 doze de vaccin gripal sezonier şi seringi aferente pentru a putea iniţia campania de vaccinare antigripală în sezonul 2010/2011.
Dozele trimise acoperă aproape 35% din necesarul solicitat de D.S.P. Bihor şi vor fi folosite pentru vaccinarea, prin medicii de familie, a două categorii populaţionale cu risc crescut: bolnavii cronici (afecţiuni cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, neurologice, hepatice, diabet zaharat, astm) şi persoanele peste 65 ani.

Din noiembrie

Între 2 şi 5 noiembrie, medicii de familie vor trebui să îşi ridice fiecare dozele de vaccin de la sediul D.S.P. Bihor, str. Libertăţii nr.34 sau la sediile DSP Bihor din Marghita şi Beiuş, iar beneficiarii, bolnavii cronici şi bătrânii peste 65 de ani sunt aşteptaţi să fie vaccinaţi la cabinetele medicilor de familie începând cu data de 8 noiembrie anul curent. Ceilalţi bihoreni cu factori de risc de a contracta gripa (gravidele, personalul medico-sanitar şi persoane internate în instituţii de ocrotire socială – adulţi şi copii) vor fi vaccinaţi după sosirea următoarelor tranşe de vaccin gripal, a informat şeful DSP, dr. Marius Pârcioagă.

Şi plante

Ceilalţi bihoreni care nu se încadrează în populaţia cu factor de risc se pot imuniza cumpărând vaccinuri cu tulpini pentru acest sezon din farmacii sau produse din plante.

Preşedinta Colegiului Farmaciştilor Bihor, Eugenia Hamza, a relatat că la această oră în farmacii se găsesc vaccinurile Vaxigrip, Influvac şi Fluarix, la preţ de 30 – 35 lei. Aceste vaccinuri se administrează când persoana este în stare de sănătate (nu e răcită şi nu are febră), iar imunitatea se va instala la circa două săptămâni de la administrare.

Alte posibilităţi de imunizare, poate cu mai puţine riscuri de complicaţii, sunt produsele pe bază de plante, îndeosebi cele pe bază de echinaceea. Farmacista Hamza a relatat că la ora actuală, în farmaciile bihorene se găsesc zeci de sortimente de produse pentru imunizare pe bază de echinaceea (sub formă de siropuri, soluţii sau capsule) şi alte plante cu rol imunizator. În farmacii se mai găsesc, tot cu scop de prevenţie dar şi curativ produse homeopate. Produsele pe bază de echinacee costă circa 15 lei cutia, iar cele homeopate – circa 17 lei cutia (cu şase doze care se administrează preventiv câte una două/săptămână).

JB-O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !