370 de autovehicule pentru transport persoane sau marfă, controlate de polițiști

De Bihon.ro
Reactualizat la:
1Comentariu
370 de autovehicule pentru transport persoane sau marfă, controlate de polițiști
© Foto: IPJ Bihor
270 de autovehicule destinate transportului de persoane sau marfă au fost controlate în trafic, în perioada 13 – 19 mai, de polițiștii rutieri bihoreni în cadrul acțiunii europene TRUCK & BUS.

Aceștia au identificat nereguli la 83 de autovehicule, din care 31 de autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și 52 de autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, au constatat nerespectarea timpilor de odihnă și conducere sau manipularea incorectă a tahografelor la 11 autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Deficiențe tehnice

Totodată, au fost constatat deficiențe tehnice la patru autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și la șapte autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri bihoreni au mai constatat lipsa documentelor vehiculului (C.I., copie conforma a licenței de transport, ITP, asigurare) la alte două autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și la 12 autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Foto: IPJ Bihor ©

Au fost constatate și alte abateri la regimul rutier în cazul altor 21 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și la 23 de autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

„În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 113.905 lei și au imobilizat un autovehicul destinat transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și două autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, a arătat comisarul șef al IPJ Bihor, Alina Dinu.

Potrivit IPJ Bihor, polițistii rutieri continuă verificările pe parcursul întregii săptămâni, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, care coordonează, la nivel național, acțiunea TRUCK & BUS.

Foto: IPJ Bihor ©

Acțiunile vizează reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Foto: IPJ Bihor1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor