38 de morţi şi zeci de răniţi în două atentate

38 de morţi şi zeci de răniţi în două atentate
Zeci de şiiţi irakieni, cel puţin 40 transmit agenţiile de presă, au fost ucişi în două antentate sinucigaşe comise la două moschei şiite din Baquba, în estul Irakului, la graniţa cu Iranul. Zeci de ambulanţe au fost trimise la locul atacurilor.

Moscheile erau pline de siiti care se aflau la rugaciunea de vineri. Numarul ranitilor este foarte mare însa nu se cunoaste cu exactitate.Ministrul irakian de Interne a anuntat ca atentatele au fost comise aproape simultan. Atacurile au fost declansate de doi teroristi kamikaze care si-au detonat centurile explozive chiar în interiorul celor doua moschei.

Cele doua atentate au loc la numai câteva ore dupa ce sase persoane si-au pierdut viata si peste 40 au fost ranite în urma unui dublu atentat cu masina- capcana comis în aceasta dimineata la Bagdad. Atacul a avut loc în apropierea unu hotel preferat de occidentali, inclusiv de ziaristi. Tinta a fost însa un centru de detentie creat de fortele americane, în care se presupune ca au fost abuzati aproximativ 170 de prizonieri suniti.

Conflictul privind abuzurile comise asupra detinutilor s-a declansat dupa ce arabii suniti au acuzat guvernul siito-kurd, în special pe ministrul de Interne, ca permite asa-numitelor echipe ale mortii din cadrul politiei, sa maltrateze detinuti suniti banuiti de implicare în insurectia din Irak.

Sursa: Realitatea.tv