38% dintre medici şi-ar ascunde greşelile

Reactualizat la:
38% dintre medici şi-ar ascunde greşelile
În caz de malpraxis, 38% dintre doctori şi-ar ascunde greşelile faţă de pacient, arată un sondaj realizat luna aceasta la cererea Colegiului Medicilor din Iaşi. Potrivit sondajului, 20% dintre medici ar păstra tăcerea, dacă ar vedea un caz de greşeală medicală la un coleg.

Documentul arată că mai mult de o treime dintre medici ar prefera să îşi ascundă vina faţă de pacienţi, în cazul în care ar comite o greşeală medicală. Peste 90% dintre intervievaţi au spus că ar prefera să nu informeze presa, dacă ar săvârşi un caz de malpraxis. 10% dintre medici recunosc că au fost acuzaţi că au greşit.

Întrebaţi despre cum ar reacţiona dacă ar sesiza un caz de malpraxis la un coleg, 20% dintre medici au declarat că nu s-ar implica şi ar prefera să urmărească de la distanţă mersul cazului. 76% dintre medici au spus că ştiu medici acuzaţi de greşeală medicală.

Întrebaţi pe seama cărui fapt pun malpraxisul, cei mai mulţi susţin că vinovată este lipsa de pregătire profesională a medicilor. Sondajul “Vinovaţi şi vina, în medicină”, comandat de Colegiul Medicilor din Iaşi, s-a făcut pe un eşantion de 116 medici şi 384 pacienţi, cu o marjă de eroare de plus minus 3%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase