4 eleve din Eminescu și Gojdu în semifinala internațională Technovation

4 eleve din Eminescu și Gojdu în semifinala internațională Technovation
Technovation este cel mai mare program global de antreprenoriat și educație IT pentru fete, adus în România de Asociația Adfaber.

Regional Pitch 2019, finala națională a competiției Technovation Challenge propulsează elevele din Oradea în semifinala internațională. Bullying, asistență medicală în mediul rural sau numărul scăzut de donatori de sânge au fost problemele comunităților pe care elevele de liceu le-au identificat și și-au propus să le rezolve cu ajutorul tehnologiei.

Paula Gal, Irina Maria-Veronica, eleve în clasa a XI-a la CN Mihai Eminescu, Cosmina Gal, clasa a IX-a la CN Mihai Eminescu și Alexandra Mazăre, clasa a XI-a la CN Emanuil Gojdu sunt memebre în echipa 4Girls4Change, care va reprezenta România în semifinala internațională a Regional Pitch. Fetele au convins cu o aplicație menită să rezolve o problemă a comunității: „numărul scăzut de donatori de sânge sau celule stem, și, implicit, un stoc redus de astfel de resurse medicale. Ne confruntăm cu această problemă atât la nivel local cât și național, dovadă că țara noastră este printre ultimele în clasamentul mondial al donațiilor de sânge”, spun fetele din 4Girls4Change. Coordonatorul echipei, Alexandru Oancea, este mentor în cadrul Coder Dojo Oradea ca specialist în tehnologii din sfera inteligenței artificiale (python, machine learning, blockchain) cât și fost mentor EduBiz (programare web).

Sâmbătă, fetele și-au prezentat live proiectul iar cele mai bune trei echipe au oportunitatea de a reprezenta România în Semifinala Internațională și apoi în Finala Globală ce se va desfășura în San Francisco în luna August, având șansa să câștige 15.000 Euro. „Tânăra echipa orădeană 4Girls4Change a fost prezentă în finala competiției Technovation Romania Challenge 2019, în urma jurizării online pe România, proiectul lor BlooDoChallenge ocupa un onorant loc II. Succesul echipei, accederea în rândul celor care merg în semifinala internațională, era într-un fel previzibil, întrucât aplicația destinată utilizatorilor de Android mobile a fost selectată de Adobe România care a ales să sprijine proiectul orădean. Fetele merg în semifinala internațională”, a anunțat mentorul Alexandru Oancea.

Adolescentele vor să dea o anvergură națională aplicației, dacă aceasta are succes la Oradea. Patru eleve din Oradea își vor prezenta live proiectele în cadrul evenimentului Regional Pitch ce are loc în București pe 25 mai. Liceencele speră să intre în primele cele mai bune trei echipe care au op...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !