4 miliarde pentru o casă strâmbă

Reactualizat la:
4 miliarde pentru o casă strâmbă
“Dai un ban, dar stai în faţă”. Aşa zice un proverb românesc. Dar ce te faci când dai banii, dar nu te alegi decât cu o imensă ţeapă? Aşa se întreabă câteva zeci de bucureşteni care şi-au golit teşchereaua ca să-şi cumpere un apartament de lux cu vedere la Stadionul Naţional, dar care s-au mutat într-unul construit în bătaie de joc.

Locatarilor blocului de pe strada Sergent Şerbănică Vasile, din sectorul 2 al Capitalei, nu le vine să creadă pe ce au dat banii. Deşi s-au mutat în case noi chiar în acest an, oamenii spun că apartamentele lor arată jalnic. “Uşile de la balcon şi geamurile sunt fixate strâmb domnule, parchetul e zgâriat, instalaţia electrică e sub orice critică.

Prin geamurile astea termopan intră frigul. Am vârât eu bucăţi de hârtie igienică, să nu îngheţ, domne”, ne spune Gheorghe Mustaţă, care stă la etajul 1. Şi asta nu este nimic. Pereţii sunt strâmbi de se vede cu ochiul liber. Pesemne că muncitorii au considerat că e mai estetic aşa.

“Nu am sesizat decât atunci când am pus mobila. Sunt diferenţe de nivel şi de 10 cm”, ne spune Cristina, care a plătit 106.000 euro (3,7 miliarde de lei vechi) pentru apartamentul de la 6. Lucrul cel mai revoltător pentru locatari e modul în care patronul firmei care a construit blocul s-a făcut vecin cu ei.

“La parter erau prevăzute garaje. S-a răzgândit şi a zis că va face apartamente. După care, fără să ceară acordul locatarilor direct implicaţi, a făcut birouri pentru firma sa”, ne-a spus Doina, care are apartament la 1.

Mai mult, deşi blocul are 7 etaje, liftul urcă doar până la 6. Explicaţia: “Sunt zeci de blocuri în Bucureşti care nu au lift la ultimul etaj. Nouă nu ne-a dat aprobare ISCIR să montăm şi la 7, fiindcă e nevoie de un spaţiu de 1,4 metri destinat lăcaşului în care trebuie să stea liftul. Şi, după cum vedeţi, nu avem acest spaţiu”, ne-a spus şeful de şantier.

Are vedere la aerisirea vecinului

Cum deschide geamul de la living, Gheorghe Mustaţă are parte de o privelişte ciudată rău.
“Geamul meu dă exact în aerisirea ăstuia care şi-a făcut vilă la o jumătate de metru de blocul nostru. Păi este posibil aşa ceva? Cine i-a dat lui autorizaţie”, se întreabă omul care a dat suma de 120.000 de euro pe apartamentul de la etajul 1.

Miros de gaze de eşapament în baie

În baie miroase insuportabil a fum de ţeavă de eşapament. Locatarii spun că fumul vine prin aerisire din subsolul blocului, unde patronul firmei care a construit blocul a făcut la subsol un service auto.

Iată cât de bine şi-au făcut treaba muncitorii. Proprietarii, care au plătit sume exorbitante pentru a locui într-un astfel de apartament, spun că lucrările au fost făcute, în mare parte, de muncitori necalificaţi.

Doina ne arată blocul în care s-au mutat de curând oameni care au plătit între 60 şi 120.000 euro. Nici unul nu este, însă, mulţumit de felul în care arată apartamentele lor. Blocul, terminat în 2007, necesită deja reparaţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !