40 de copii, actori în „Momente şi schiţe”

40 de copii, actori în „Momente şi schiţe”
Premiera spectacolului va avea loc în data de 5 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „Arcadia”.

După succesul de care s-au bucurat spectacolele „Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare, „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, „Cum vă place”, de William Shakespeare şi „Bolnav închipuit”, după Moliere, Teatrul Vienez de Copii vine în faţa publicului orădean cu o nouă piesă. Este vorba de „Momente şi Schiţe”, după Ion Luca Caragiale şi Gheorghe Brăescu.

Premiera spectacolului va avea loc în data de 5 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia”.

În proiect sunt implicaţi 40 de elevi de la diferite instituţii de învăţământ din Oradea, majoritatea tinerilor provenind de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, partenerul Teatrului Vienez de Copii, din 2006. Coordonarea artistică a proiectului este asigurată de Şerban Borda, actor al Teatrului de Stat din Oradea, împreună cu actriţa Mona Erhan (asistent la Das Wiener Kindertheater – Viena şi la Teatrul Vienez de Copii din România) şi profesoara Elena Dumitraş.

Personaje din dramaturgie

„Sub îndrumarea celor trei coordonatori, copiii au intrat în rolurile definite atât de bine de Caragiale şi Gheorghe Brăescu. Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor da farmec personajelor cu tradiţie în dramaturgia românească. Scopul asociaţiei noastre este de a atrage tinerii spre teatru, oferind o modalitate educaţională şi recreativă de a petrece timpul liber”, a explicat Sabina Topală-Ardelean, reprezentantul Asociaţiei Teatrul Vienez de Copii – „Copiii joacă teatru”.

„Până în anul 2008, Teatrul Vienez de Copii prelua proiectele Das Wiener Kindertheater Viena. Anul acesta, la fel ca anul trecut în spectacolul «Bolnavul închipuit», regia spectacolului este semnată de actorul Şerban Borda. Asociaţia noastră beneficiază de sprijinul BCR, al Liceului Teoretic «Aurel Lazăr», al Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret «Arcadia», al Teatrului de Stat Oradea şi al Casei de Cultură a Municipiului. Das Wiener Kindertheater fiinţează la Viena din 1994. Proiectele teatrului au ajuns, începând cu anul 2006, şi la Oradea, dar şi în alte oraşe din ţară”, a mai precizat Sabina Topală.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc în zilele de 6, 7, 12, 13 şi 14 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Arcadia. Preţul unui bilet de intrare la spectacole este de 5 lei.

Crina Dobocan

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !