4,1 pe un loc

3Comentarii
4,1 pe un loc
ORADEA – Concurenţă mare pentru puţinele apartamente construite la Oradea prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Nu mai puţin de 364 dosare sunt înregistrate în prezent la Primărie, la Administraţia Imobiliară Oradea (AIO), pentru cele 87 de locuinţe, în condiţiile în care termenul de depunere a cererilor expiră în 30 noiembrie, ne-a spus Carmen Cherteş, angajată în cadrul Serviciului Imagine şi Mass Media din Primărie. Lista cu beneficiarii devine definitivă abia după ce primeşte OK-ul aleşilor locali, în februarie.

„După depunerea dosarelor, declaraţiile solicitanţilor vor fi verificate în teren, se vor acorda punctajele şi abia apoi se va întocmi lista finală cu cei care vor primi locuinţe”, spune Carmen Cherteş.

Tineret

Criteriile după care se judecă cererile sunt cuprinse în regulamentul adoptat deja de consilieri. Punctajele acordate avantajează cuplurile sub 35 de ani, căsătorite cu studii superioare, cu copii, eventual ieşite dintr-un orfelinat.

Solicitantul unei locuinţe ANL dintre cele ce se construiesc pe b-dul Decebal trebuie să nu fi avut în proprietate o altă casă. Această prevedere nu se referă la locuinţele pierdute în urma unei acţiuni de partaj sau la cele naţionalizate. Din acest an, la propunerea aleşilor, pot primi apartament ANL şi cei care-şi au domiciliul în Zona metropolitană a Oradiei (Nojorid, Oşorhei, Sânmartin, Sântandrei, Biharea, Borş, Cetariu şi Paleu), dar au un loc de muncă în Oradea. Sunt favorizate şi cuplurile care momentan stau în chirie dar au cereri pentru ANL mai vechi de patru ani.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor