4.200 de taloane de pensie neridicate

4.200 de taloane de pensie neridicate
ORADEA – Pensionarii vor primi în luna decembrie 2006 trei taloane de culori diferite: unul mov, unul portocaliu şi unul verde. Talonul mov este talonul pe care-l primesc în mod normal, pe care sunt evidenţiate pensiile obişnuite.

„Talonul de plată de culoare mov are rolul de a informa cu privire la drepturile băneşti ce urmează a fi achitate în luna respectivă în cont sau la domiciliul titularului de pensie”, a precizat Szarka Arpad, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor. Taloanele mov conţin datele de identificare a beneficiarului, numărul dosarului de pensie, CNP, nume şi prenume, adresa, codul oficiului poştal de destinaţie, drepturile şi obligaţiile băneşti, luna pentru care se efectuează plata, precum şi banca în care au fost virate sumele.

Adresant necunoscut

Din cele 16.000 de taloane ale persoanelor care au optat pentru plata pensiei prin cont curent sau cont de card, 4.200 nu au fost ridicate de titulari. „Numărul celor care nu au fost găsiţi la domiciliu după prima lună de distribuire a taloanelor de plată este foarte mare. Aceştia trebuie să ne comunice de urgenţă adresa exactă de domiciliu, unde doresc să primească taloanele mov. În caz contrar, după trei luni de neridicare a taloanelor pensia le va fi suspendată din plată”, a declarat directorul CJP Bihor.

Portocaliu şi verde

Pensionarii care care vor primi ajutor bănesc în luna decembrie 2006 vor primi şi un talon de culoare portocalie. Ajutorul bănesc va fi evidenţiat separat de restul pensiei pe acest talon. Tot în luna decembrie, pensionarii vor primi şi taloanele de călătorie gratuite. Acestea sunt de culoare verde şi permit titularilor să efectueze 12 călătorii pe CFR clasa a II-a.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase