45 de voluntari construiesc doua case Habitat

Tinerii muncesc din greu pe şantier
Tinerii muncesc din greu pe şantier
Beneficiarii locuinţelor construite cu ajutorul tinerilor voluntari sunt două familii. 45 de elevi însotiţi de câţiva profesori de la două şcoli din două colţuri diferite ale lumii au venit să muncească pe şantierul Habitat Beius.

„ Una este din Germania, iar cealaltă din Canada. Împreună vor ajuta o familie şi o mamă cu fetiţa ei să-şi construiască propria locuinţă. Evenimentul are loc la Beius în noul cartier construit pe terenul acordat de Primărie şi Consiliul Local unde la încheierea proiectului vor fi 36 de locuinţe”, a precizat Emil Popa, prrtătorul de cuvânt al Habitat Beius.

În programa şcolară din Germania şi Canada este prevăzut că elevii trebuie să aibă 40 de ore de voluntariat pentru a intra în Bacalaureat.

Deşii unii şi-au făcut orele de voluntariat, tinerii au ţinută să mai dea o mână de ajutor celor care au nevoie. Pentru a-şi plăti călătoria, tinerii au muncit part-time sau au făcut economii serioase.

Beneficiari

Beneficiarii locuinţelor construite cu ajutorul tinerilor voluntari germani şi canadieni sunt familia Orosz şi Ioana Vesa şi fiica sa Alina. Orosz Roland lucrează încă de la absolvirea şcolii fiind un tânar foarte harnic. El locuieşte împreună cu Flavia, sotia sa, cu Larisa, fetiţa lor şi împreună cu alţi membrii din familia sa într-un apartament cu două camere într-un bloc din Beius. „Acum suntem şapte persoane într-un apartament cu două camere şi este foarte greu. Nu avem spaţiu, nu avem intimitate şi mai ales nu avem un locuşor al Larisei” povesteste Flavia.

„Asteptăm de trei ani să obţinem o locuinţă Habitat pentru că după ce s-a născut fetiţa noastră am depus o cerere şi ne-am bucurat enorm când am fost selectaţi. De atunci am fost cât de des am putut pe şantier să lucrez la casa mea şi ale celorlalţi cu care vom fi vecini acolo” spune Roland.

Ioana Vesa si fiica sa Alina se vor putea bucura şi ele de o casă doar a lor.

„Am încercat să iau un credit de la bancă să pun pe lângă puţinii bani obţinuti la partaj, dar pentru că aveam salariul prea mic dosarul mi-a fost respins, suma pe care mi-o oferea banca nu-mi ajungea nici pentru o garsonieră” povesteşte Ioana.

Acum, după ce a aflat că a fost selectată în programul Habitat, Ioana simte că în sfărşit în afară de Alina, fetiţa ei, a reuşit să realizeze ceva bine în viată după multele probleme şi eşecuri pe care le-a avut.

„Nu pot să dorm noaptea pentru că de multe ori îmi imaginez cât de bine va fi să am casa mea. Ştiu cât de fericită e Alina de când a aflat vestea. Vreau să le mulţumesc voluntarilor pentu efortul pe care îl fac şi pentru că vin de la distanţă aşa mare să mă ajute să obţin o locuinţă pentru mine şi fetiţa mea” mărturiseşte Ioana.

S.Al.

Voluntarii Peace Corps, la Habitat Beius

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !