47 de poliţişti nou angajaţi au depus jurământul

De Otilia Șandor
23Comentarii
47 de poliţişti nou angajaţi au depus jurământul
Agenţii de poliţie recent angajaţi au depus jurământul de credință.

Joi dimineaţa, 47 de bihoreni, care au reuşit la examenul pentru angajare în Poliţia Bihor, au depus jurământul de credinţă. Evenimentul a început la ora 9:00, în sala de ceremonii a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, din Parcul Traian, şi a fost oficiat de comisarul-şef de poliție Bucur Cătălin Adrian, desemnat din toamnă la conducerea Poliţia Bihor. Acesta i-a felicitat pe agenţi pentru rezultatele obţinute la examen şi i-a îndemnat să poarte cu mândrie şi responsabilitate uniforma de poliţist.

Prezent la eveniment, prefectul de Bihor, Claudiu Adrian Pop, le-a urat celor 47 de poliţişti mult succes în profesia pe care şi-au ales-o. La festivitate au luat parte, cu mari emoţii, familiile noilor poliţişti.
foto_25_depunere_juramant

Cei 47 de agenţi au rostit apoi, la unison, jurământul de credinţă: „Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La job şi la curs

Din 16 ianuarie, cei 47 de polițiști (angajaţi din sursă externă) s-au prezentat la serviciu ca agenți de ordine și siguranță publică la poliţiile orăşeneşti şi ca ajutor de şef de post la posturile de poliție rurale din cadrul Poliţiei Bihor. Din 6 februarie, noii polițiști bihoreni vor participa la cursul de inițiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, după care se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experiență, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de polițist.

După şase luni de probă, aceștia vor susține un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 47 de agenți de poliție vor deveni polițiști cu acte în regulă.23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor