5% din vehicule, pericol iminent de accidente

De Dan Birta
5Comentarii
5% din vehicule, pericol iminent de accidente
RAR și Poliţia, în urma controalelor mixte, au aplicat 341 sancțiuni și au reţinut 235 de certificate de înmatriculare.

Aproape 5% dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) în primele şase luni ale anului 2017 (1.758 de vehicule) prezentau pericol iminent de accidente.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

RAR a verificat în trafic nu mai puțin de 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranței rutiere însă, procentajul de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

Directorul general al RAR, George – Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

În Bihor

În judeţul Bihor, RAR a verificat tehnic în trafic, în primul semestru din 2017, 1.320 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 26 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție, iar 41.44% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate). În aceste situații una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 55,31% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 3,18% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 9,63% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Bihor de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele şase luni ale acestui an au fost aplicate 341 sancțiuni și au fost reţinute 235 de certificate de înmatriculare.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor