5 milioane de euro pentru elevii din Oşorhei

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
1Comentariu
5 milioane de euro pentru elevii din Oşorhei
Catering, uniforme şi rechizite pentru elevi. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani.

Primarul de Oşorhei demonstrează că pot fi absorbiţi bani europeni cu destinaţia educaţie. Este şi cazul proiectului de care vor beneficia timp de trei ani aproape 600 de elevi din comună.

„Este vorba despre un proiect pe care l-am depus la începutul anului trecut, iar acum aşteptăm să semnăm contractul de finanţare. Valoarea lui este de 5 milioane de euro. Printre altele, în cadrul acestui proiect se va construi un centru de zi, vom achiziţiona două microbuze pentru transportul copiilor, vom asigura servicii de catering, dar şi uniforme şi rechizite pentru copii. De asemenea, vom organiza cursuri de specializare”, explică primarul de Oşorhei, Ioan Pop.

pop-ioan

Proiectul a fost depus în cadrul Programului operațional „Capital Uman 2014 – 2020 (POCU)”, care are o alocare totală de 4,326 miliarde euro. Programul stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 și contribuind la reducerea disparităților de dezvoltare economică și socială dintre România și statele membre ale UE.

Primăria Oşorhei este probabil singurul aplicant din Bihor. Săptămâna trecută, primarul de Oşorhei a semnat un alt contract de finanţare pe fonduri europene, ce are ca obiect asfaltări în Oşorhei, Fughiu şi Alparea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor