5 milioane de lei în plus, pentru Nufărul I geotermal

5 milioane de lei în plus, pentru Nufărul I geotermal
Consilierii locali au aprobat, vineri, suplimentarea fondurilor necesare pentru trecerea cartierului Nufărul I pe apă geotermală. Este vorba despre circa 5 milioane de lei noi în plus, ce vor fi disponibilizaţi de la bugetul local.


Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 64,8 milioane de lei, din care circa 51,1 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă UE şi aprox. 13,7 milioane de lei reprezintă efortul municipalităţii, marea majoritate a acestui efort fiind date de cheltuielile neeligibile. Acum, la acest efort se adaugă alte 5 milioane de lei cheltuieli neeligibile, datorită faptului că ofertele primite pentru realizarea proiectului depăşesc cu 10% valoarea estimată iniţial! Astfel, pentru a nu se pierde finanţarea europeană, municipalitatea orădeană a decis să îşi mărească partea sa de contribuţie.

Elementul de noutate al acestui proiect de extragere a energiei termale este dat de extragerea unei puteri suplimentare de 12 MW de energie geotermală din foraje de adâncime existente deja în capătul cartierului Nufărul I. Se va construi o staţie termică geotermală echipată cu schimbătoare de căldură în plăci, pompe de căldură şi boilere pe gaz, se va înlocui actuala reţea de transport primar şi apă geotermală cu o reţea nouă preizolată şi se vor adapta punctele termice actuale la noul agent termic primar cu module puncte termice automatizate. Forajul de injecţie va avea o adâncime de 2.800 de metri, iar clădirea ce va deservi staţia termică geotermală va fi construită pe structură metalică şi va acoperi o suprafaţă de 714 metri pătraţi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor